Drapsulv, morderulv, lystmorder

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger

Kommentar

Berit Helberg

Overskriftene har vært i krigstyper i det siste, når det gjelder ulvesaken. Det er like før NATO blir koblet inn, skal man tro selveste statsministeren, som selv uttaler seg på en måte som helt klinkende klart viser hvor lite innsikt hun har i saken. Til og med plotthundjakt har fått klarsignal, en jaktform som er for grusom – den er faktisk forbudt i flere land. «Drapsulv,» Erna Solberg, kjære deg!

Drapsulv, morderulv, lystmorder, sadist. Media: Har dere tørna fullstendig? Holder det ikke at folk ser ulver på trappa uten at de eksisterer, hauser opp hverandre og unga med tåpelig frykt og tilegner et dyr menneskelige egenskaper når det kun handler på instinkt? Hva om dere begynner å se mot det faktiske problemet, at det er alt for mye sau i Norge til at dyrevelferden kan være god nok? Dere gjemmer sannheten og trekker fram unødig blod! Skriv noe fakta angående ulv og opplys folk om hvorfor en streifulv må drepe så mange sauer når den ikke har en fungerende flokk å jakte med.

Hva er det som er så vanskelig med å få fram SANNHETEN i dette? Opptre litt ETISK for en gangs skyld, istedenfor å surfe videre på fryktbølgen og uforstandig sauehold i et land som har alt for mange sauer slik det er i dag. Det siste som har rørt på seg, er at Fylkesmannens sekretariat region 4 og 5 (Oslo, Akershus, Østfold, og Hedmark) anbefaler felling av begge flokkene med opptil 16 ulver totalt. Hvis bøndene tror det har vært blodbad så langt, er det ingenting mot hva som vil skje når de familiene utslettes så revirene blir åpnet for langt flere streifulver fra Sverige. Dette er fakta. Fakta som dere media burde ha forholdt dere til. DNA-prøver har påvist at den ulven/ulvene som har tatt det lille antallet -120 – sau, var fra Sverige og ikke fra de flokkene som nå foreslås utradert. Og ja – for en flokk sauer virker tallet mye, men det er mikroskopisk i forhold til det tallet – over 100 000 sau - som er det FAKTISKE svinnet i Norge, noe dere i media ikke bryr dere om å fokusere på, da det er ikke mye blod og lesertall i gamle halvspiste inntørka saueskrotter som har dødd uten rovdyr i marka, men av sykdom, fluelarver, jurbetennelse, flåttangrep, fastsitting og andre forjævligheter som medfører pinefull langtrukken død.

HVOR er fornuften i dette, når Norge har så mange sauer at noen bønder faktisk ikke har noe annet valg snart, enn å måtte omstille drifta? Skal politikerne fortsette å pøse på med tilskudd og støtte (og misbruke våre skattepenger), mens bøndene utvider flokkene og Nortura stapper enda flere tonn uønsket kjøtt på fryselagrene, foruten de 4-5000 tonnene som allerede ER på overskudd? For det er DET som er problemet, ikke rovdyrene, men det overser media grundig. Politikerne også, midt i sin arroganse for fakta og sin åpenlyse motvilje til å lytte til forskere.

Noen burde begynne å anmelde samtlige overskrifter til presseetisk forbund, for å spre misvisende informasjon når ord som drapsulv, morderulv, lystmorder og sadist dukker opp for å beskrive ulv. Kanskje det ville fått media til å tenke litt lenger enn leserklikk og antall «likes.»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags