Flere seerklikk av hat og raseri

Arkivbilde

Arkivbilde

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Hat og sinne selger. Det er morsomt for leserne å se hvor sinna folk er og saker i media som handler om sinnatagger og hatende mennesker, gir langt flere leserklikk enn en rolig gjeng på en markering som ønsker bare godt for natur og dyr.

Jeg har sett det mange ganger. Media opptrer både useriøst, uetisk og uærlig. Internett har skapt en ukultur hos media som fører til at de sakene som bringer flest leserklikk, er de sakene som prioriteres. Det har med penger å gjøre, for her kommer reklamen inn. Alt har med penger å gjøre. Å bli kvitt ulven har også med penger å gjøre. Derfor synker ikke fakta inn og det vil heller aldri synke inn, verken hos media eller regjeringen, så lenge penga rår.

Men så har vi en genial ting som heter flertall. Og når flertallet ikke blir hørt her i landet, blir flertallet tvunget til å ty til andre handlinger. Boikott er et fint virkemiddel og det fungerer også for dem som ønsker ulv i Norge. Er ikke media klar over at det faktisk er flertallet? Og at de som er så sinte av hat og raseri på grunn av ulven, er et lite antall (stort mindretall) på tross av alle de leserklikkene de klarer å produsere for dere.

Nortura får nå føle det. 300 ansatte må gå. Det er nedgang, til tross for at Nortura advarte sauebønder for noen år siden om å ikke utvide flokk og fjøs. Folk vil ikke ha konfliktkjøtt. Folk våkner og boikotter norsk sau. For ikke bare blir sauene dårlig behandla ved å slippes løs i utmarka på lykke og fromme. Det rovdyret som tar minst sau blir mest hata og forfulgt og jakta og slakta ned, uten å ha sett snurten av en eneste sau. Så folk boikotter sau. Folk kommer også etter hvert til å boikotte elgkjøtt når fakta angående den iskalde nedslaktinga av de to ulvefamiliene synker inn. For det hadde jo slett ikke noe med sau å gjøre, det. Det var skogeiere, det. Som ville selge elgjakt. Og elgjegere som skyter ca 30.000 elg i året som ikke unner ulvene ca 2-3000 elg – langt færre nå når de skreik til seg å få drepe to familier slik at det blir flere fellingstillatelser til sommeren når streifulvene har fritt leide fra Sverige. Dumheten har fått en helt ny dimensjon. At det også finnes elgjegere som kan dokumentere at det fungerer fint å jakte med bikkja i bånd, er heller ikke noe som media gidder å blåse opp. Skulle tro at noen hos media var kjøpt og betalt, eller hadde en personlig agenda mot ulv!

Det siste media ikke gadd å blåse opp, var alle de byene i Norge som hadde en markering (ikke demonstrasjon, men en fredelig markering) for ulv og mot ulvejakta og politikken, 20. januar 2018. Mange fine appellanter fra både foreninger og politiske partier. Det kom ca 3000 på landsbasis og vel så det. Bare i Trondheim hvor jeg selv var konferansier, var det minst 200 frammøtte, men ikke en eneste en fra media.

Så jeg må nesten spørre dere, media, hvorfor dere gang på gang boikotter de av abonnentene og leserne deres som ikke hater og skriker sinte slagord for å drepe et rødlista, hata dyr. De leserne og abonnentene som ønsker ulv og andre rovdyr i en normal natur i Norge, hvorfor demper dere konsekvent sakene og unnlater å skrive om det? Er dere klar over at dere lyver ved å dekke kun den ene siden av saken? Uinnvidde lesere får inntrykk av at alle hater ulven, for alle er jo så sinte og roper hatske ord og skriver bloddryppende plakater og demonstrerer for å få jakta ned og slakta vekk alle ulvene i Norge.

Media: Så lenge dere ikke skriver om vernersidens arrangement og markeringer, lyver dere for alle deres lesere og abonnenter.

Seriøs media skal ikke ta side. Er dere seriøse nok til å ta dette til etterretning og vise at dere er deres ansvar bevisst for å vise leserne og abonnentene BEGGE sider i ulvesaken? Eller må dette gå så langt at dere selv merker effekten når lesere og abonnenter boikotter dere? De er nemlig langt flere enn de som hater ulv. Jeg holder ikke pusten mens jeg venter.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken