Rovdyrpolitikkens kjerne

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger 

Kjernen i rovdyrpolitikken er bevaring av rovdyra, den skaper en stor vedvarende konflikt. For at det skal bli en konflikt må det være to parter. Den første er en tredelt part: De som tror på et påbud en ordre, viser til økosystemet, og de som av romantiske grunner vil at det skal være ulv i den norske natur. Den andre part er todelt: De som er direkte skadelidende og de som er redde for å ferdes trygt og fritt ute i skog og fjellområder. Av denne konflikten er det blitt en rovdyrpolitikk som har pågått i mange år uten at er blitt noen brukbar løsning ut av det. Det er mange som mister sitt grunnlag for en næringsvirksomhet, og tap av livskvalitet. På grunn av en viss redsel for rovdyr er det også mange mennesker som mister sin livskvalitet.

Ulven er den som skaper den største konflikten. Den er det mest intelligente rovdyret som finnes, og har en svært god tilpasnings evne, slik at den kan overleve i ethvert område fra varme til det aller nordligste. Ulven er et rovdyr som er skapt for å jakte og drepe. En utsultet ulv eller en ulveflokk vil jakte på alt levende som kan være mat, det finnes ingen «matliste» for ulven.

Det er av rovdyrvernere hele tida snakk om «tiltak opp og tiltak i mente» for å få slutt på eller dempe denne konflikten med ulvens nærvær. Derfor vil jeg komme med et direkte spørsmål til alle rovdyrvernere: Hva vil dere gjøre med denne rovdyr konflikten slik at ingen blir skadelidende og derved får tap av livskvalitet?

Det er en god folkeskikk å svare på spørsmål. Dersom dere ikke svarer er det av to grunner, den ene er mangel på argumenter eller kunnskap, den andre er ingen vilje til å svare da det kan skade deres egen sak. Det hjelper lite eller ingen ting med en diskusjon om rovdyr problemet, mangel på svar. Jeg ser fram til et konkret svar på dette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags