Miljøpartiet for ulv

Arkivbilde

Arkivbilde

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Kommunestyrerepresentant og medlem og talsperson for Miljøpatiet De Grønne (MDG) i Hedmark, Katrine Aalstad er kommet i unåde fordi Hamar MDG ikke støttet moderpartiets aksjon foran Stortinget 15. oktober.- MDG arrangerte som kjent en nasjonal demonstrasjon i protest mot at rovviltnemndene har besluttet å ta ut 47 ulver av en raskt voksende ulvestamme.

Ifølge Nationen sier Katrine Aalstad at MDG er et storbyparti og trekker seg i protest mot dette partiets rovdyrpolitikk, og hun sier at MDG’s ledelse bare har fokus på rovdyr. Når man kjenner bakgrunnen til lederen i dette partiet, Rasmus Hansson, som tidligere generalsekretær i WWF, og hva han står for i rovdyrpolitikken, kom ikke dette som noen stor overraskelse. Nå viser det seg kanskje at ikke alle medlemmene i dette partiet er helt på linje med den rovdyrpolitikken han står for. Her finnes det tydeligvis ikke rom for noen som uttrykker bekymring for beitedyrenes ve og vel.

Da den svenske Naturskyddsforeningen i 1971 startet opp noe de kalte «Projekt Varg» ble dette støttet økonomisk av WWF, og planen var at liknende prosjekter skulle startes opp i Norge og Finland. Grunnen var at mulighetene for naturlig tilvekst regnet de som høyst urealistisk og begrunnet det med – «Då vi endast kjenner til en enda frittlevende varg i Sverige och Norge er det høgst osannoligt med en naturlig tilvekst av varg i Sverige» – (Dette kan en lese mer om i boken Utsetting av ulv i Norge og Sverige 1976 – 2001) – I ettertid vet vi at de har lyktes med disse prosjektene.

En har vel liten grunn til å tvile på det som påstås i forbindelse med «Projekt Varg» er riktig, – at WWF som organisasjon var en av bidragsyterne for å få bygd opp igjen ei ny ulvestemme i Skandinavia, når en etter hvert er blitt kjent med hva lederen i MDG, som tidligere leder av WWF Norge står for i ulvedebatten, og som videreføres av hans etterfølger Nina Jensen. Jeg går ut fra at grunnstammen i dette partiet består av noen av de mest ekstreme ulvevernerne i Norge, og foreslår at de bytter navn til Miljøpartiet For Ulv (MFU).

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags