Svar til Warberg om ulv

Ulv

Ulv

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Meninger 

Lokallagsleder i FNR Valdres, Arne Warberg, hadde i OA et innlegg den 29 september om ulv og hans teorier om blant annet hvordan ulven har kommet hit. Han skriver : «Den ulvestammen som er blitt altfor stor i Sverige og Norge er ulv som er satt ut, det er ulver fra dyreparker. Av disse ulvene er det mange hybrider av ulv og hund.»

Vi er svært mange som har reagert på disse uttalelsene og at en organisasjon som FNR faktisk stiller seg bak disse er hårreisende, men likevel ikke overraskende.

Nå har forskere ved NINA igjen kommet med svært begrunnede svar der alle påstander om dette effektivt blir luket bort fra debatten. Det er kun noen få som stadig tviholder på disse konspirasjonsteoriene som de aller fleste oppegående mennesker forstår er nettopp det: Konspirasjonsteorier.

Warberg oppfordres herved til å komme med dokumentasjon på sine påstander. Når forskere/forvaltning kommer med dokumentasjon på sine uttalelser, må det da gå an å be om det samme fra Warberg/FNR? Det at man har skeptikere til diverse forskning er jo helt greit, men når det gjelder «skeptikere» som egentlig ikke er skeptiske engang, men hardnakket påstår noe helt annet enn hva forskningen tilsier, bør man også kunne be om at vedkommende dokumenterer det.

Videre skriver Warberg: «Den rovdyrpolitikken som ekstreme dyre vernere fører er ren manipulering og hjernevasking av mennesker for å få lagt ned landbruket, og stoppet allemannsretten til fri ferdsel i skog og fjellområder. En kan være fristet til å si at rovdyra er et middel til og drive terrorisme mot landbruksnæringen og den frie ferdsel.»

Her vet jeg neimen ikke om jeg skal le eller gråte. For det første er det IKKE ekstremt å ville ta vare på de få ulvene vi har igjen i landet vårt. Jeg vil vel heller kalle det ekstremt når man påstår at ulven er dyreparkulver og blandet med hund.

At vi bedriver manipulering og hjernevasking faller på sin egen urimelighet, når man vet at rundt 80 % av befolkningen ønsker rovdyr i Norge. Vi bedriver verken terrorisme mot landbruket (!?) eller den frie ferdsel. Tvert imot ønsker vi både landbruk og fri ferdsel, – noe som fint går an å kombinere med ulv og andre store rovdyr.

I tillegg til alt dette må jeg bare komme med et hjertesukk: Det at politikere drar med seg disse konspirasjonsteoriene helt inn på Stortinget er en stor skam for demokratiet. Tenker på Gunnar Gundersen (H) Knut Storberget (H) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) for å nevne noen. Her bør absolutt partiene sentralt komme på banen, og ta tak i disse usannhetene før de gjør ytterligere skade. At usannheter og direkte løgn sniker seg inn i Stortingskorridorene er ingen tjent med.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags