Svar til Anne M. Vadder angående ulv

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Jeg viser til det innlegget som Anne Margrethe Vadder hadde i avisa OA av 7. Oktober. Det var et svar til det innlegget jeg hadde i avisa OA 30. September. Jeg vil takke deg for dette, det var et svar som like gjerne kunne være fra en hvilken som helst ulveverner. Derfor blir mitt svar til deg også et svar til alle ulvevernere.

A: M. Vadder vil at jeg skal komme med dokumentasjon blant annet om utsetting av ulv. Jeg vil derfor vise til alt det som Lars Toverud skriver om utsetting av ulv, noen linjer av dette er: «Når disse linjene skrives, er det temmelig nær 25 år siden de første ulvene ble satt ut i Trysil. Det skjedde våren 1976, samtidig som det ble satt ut ulv i Nord-Sverige». Toverud skriver også: «Alle hendelser, uttalelser, alle beskrivelser og omtaler i tidsskrifter, rapporter, aviser og bøker setter seg sammen til en meget sterk indisierekke som gir et resultat: Ulvene i Norge og Sverige er satt ut». Derfor vil jeg oppfordre deg A.M. Vadder og andre ulvevernere til å lese bøkene til Lars Toverud, der vil dere finne all den dokumentasjon dere ønsker.

En viktig dokumentasjon dere også kan finne er ved det visuelle (det som en kan se), det viser konklusjonen av ulvens herjinger og drap av husdyrene. Det skapes også frykt for allemannsretten til fri ferdsel (føle redsel). Konspirasjonsteorier er også for din egen del noe du bør være forsiktig å komme med. Det blir ofte kommet mange teorier og påstander om hvorfor vi skal ha et visst antall ulver i Norge. Det som skal til for å få fram dette er: Propaganda, manipulering og hjernevasking.

Når det gjelder rovdyrpolitikken er det tre typer av politikere: «De som prøver å holde seg til sannheten, de som ikke går av veien for løgner og de som ikke vet forskjellen».

Da jeg skriver om terrorisme mot landbruket og den frie ferdsel skriver du A.M. Vadder: «Her vet jeg neimen ikke om jeg skal le eller gråte», dette er et mislykket forsøk på å latterliggjøre det jeg skriver. Du kan le så mye du bare vil, men du bør gråte over ulvens herjinger og drap blant husdyra, dersom du har litt empati med de skadelidende.

Terrorisme er når det blir kastet en håndgranat for å skade og skape redsel. Dette skjer ved hjelp av den som kaster, det er granaten som ved sin eksplosjon volder skade og skaper frykt. Det er det samme med ulven, den volder skade og skaper frykt ved at den får hjelp av sine vernere. Derfor blir ulven et middel til nedlegging av landbruket, og til skade for den frie ferdsel, terrorisme.

Du skriver også: «Tvert imot ønsker vi både landbruk og fri ferdsel, – noe som fint går an å kombinere med ulv og andre store rovdyr». Dette er ja takk til begge deler, det blir da bare ønsketenking og fri fantasi. Rovdyr og husdyr kan på ingen måte gå sammen, det er noe vi alle kan se og erfare. Derfor vil jeg oppfordre deg til å komme med synspunkter på hvordan dette skal gjøres rent praktisk. Jeg er helt enig i den siste setningen der du skriver: «At usannheter og direkte løgn sniker seg inn i Stortingskorridorene er ingen tjent med». Det kan vise hvordan de er kommet fram til at vi skal bevare ulven som ikke er norsk og ikke utrydningstruet. Jeg venter også et svar fra deg, eller fra andre ulvevernere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags