Bevar kulturlandskapet vårt.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevNår vi leser innlegg i avisen fra "Anne Margrethe Vadder. Rovviltets røst", da forstår en at det er på tide at også flere av oss skriver i avisen. Hun påstår i sitt innlegg at rundt 80 % av befolkningen ønsker rovdyr, les ulv, i Norge. Hvem disse 80 % er vet ikke jeg, men det kan i hvert fall ikke være noen som har beina på bakken, og ønsker å ta vare på vårt jordbruk, dyrehold og kulturlandskap? Nå må de av oss som representerer sunt folkevett og folk flest, også skrive i avisen. Ellers risikerer vi at både våre husdyr og kjæledyr blir spist opp og revet i hjel av ulv. Og jordbruket vårt alvorlig rammet.

Etter min mening, har ikke ulv som går til angrep på husdyr og kjæledyr noe i bygda vår å gjøre, de bør skytes umiddelbart. Om vi ikke gjør det, vil bestanden av ulv ta overhånd. Vi snakker om et rovdyr som våre forfedre for over hundre år siden priset seg lykkelig over var utryddet i Norge.

Det finnes dessverre en stor del av teoretikere som ønsker at vårt landbruk blir nedlagt, uten tanke for at vi da også legger ned kulturlandskapet vårt. Hva er Norge verdt, om det ikke er et synlig kultivert landskap? Egentlig omtrent ikke noe. Men et slikt land passer vel godt for folk som lever sitt liv innendørs, med gardinene trukket for, for sikkerhets skyld også gjemt bak en hekk, og bare blir forstyrret av pizzabudet som kommer og leverer på døra?

Ulv bør skytes, om den går til angrep på vår sivilisasjon.

Torgeir Seim, Raufoss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags