Senterpartiets omtrentligheter

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerFørst en skarp kommentar til Torvild Sveen og Lise Hammerud.

Har dere for vane å synliggjøre kvinner som deltar i debatten. Innlegget vårt var fra Jorunn Pedersen og Størk Hansen. Dere skriver «bemerkelsesverdig nok – men ikke overraskende, når Størk Hansen skriver leserbrev i en eller ...» Vi har skrevet et leserbrev som viser SP sitt tosidige syn på sykehjemsplasser og omsorgsplasser og vi er to underskrivere. Hvordan i alle dager kunne du Lise Hammerud være med på en slik usynliggjøring av en kvinnelig underskriver?

I følge disse to Senterpartistene så er Snertingdal og Biri nå ribbet for helse og omsorg. Fattigdommen er kommet tilbake og i stedet for sykehjemsplasser venter nå fattighuset. Alle denne elendigheten skyldes Rødt og de andre som sitter i posisjon. At SP i sin tid i posisjon var med på å forsvare en omlegging fra sykehjemsplasser til omsorgsplasser, er glemt.

Vi støtter Lise Hammerud sine vurderinger fra 2010. Verken mer eller mindre. Hennes konklusjon var at en satsing på sykehjemsplasser gjør det vanskelig å få nok driftsmidler til denne satsingen

Hva er grunnen til at Rødt har stemt slik vi har gjort i Snertingdal? Administrasjonen ville avvikle sykehjem. Vi og de andre i posisjonen måtte balansere dette og resultatet ble at Snertingdal har 16 plasser i bokollektiv. 8 sykehjemsplasser og 6 demensplasser. Sikkert ikke bra nok for Torvild Sveen og Lise Hammerud, men total steinalder er det vel ikke.

Det skal være 17 prosent dekning i hvert distrikt av plasser på det øverste trinnet i omsorgstrappa. Planene for Snertingdal sikrer det.

Mens det er underdekning i sentrum. Formuleringene i den vedtatte helse- og omsorgsplanen om en satsing i sentrum var det Rødt som kjempet igjennom i posisjon.

I forrige leserbrev spurte vi senterpartistene om hva de ville gjøre når Sykehus Innlandet iverksetter sine mål om at alle kommunene må ta imot minst 20 prosent av pasientene, som ikke får plass på det nye sykehuset. Vi registrerer at senterpartistene ikke har større problemer enn at de kan skyve de foran seg, slik de nå gjør vedrørende konsekvensene av en fullstendig riv ruskende gal sykehuspolitikk som vil føre til enorme kostnader for alle kommunene i fylket.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags