Rødt – det nye arbeiderpartiet

RØDE: Bilde fra Rødts Landsmøte 2019 med partileder Bjørnar Moxness.

RØDE: Bilde fra Rødts Landsmøte 2019 med partileder Bjørnar Moxness. Foto:

Av
DEL

LeserbrevRødt har opplevd en radikal økning på to år fra 3000 til nesten 8000 medlemmer, og undersøkelser viser at det er mange som har meldt seg ut av Arbeiderpartiet. Kampen mot Acer, EUs energiunion, åpnet øynene for mange Ap-velgere og medlemmer, der mange er tillitsvalgte. 

Folk er rett og slett forbanna på det som skjer i arbeidslivet med sosial dumping, og her har Rødt vist seg kampen villig. Kommersialisering av velferden gir enorm sprengkraft blant de over 300.000 medlemmene i LOs største forbund, Fagforbundet skrev Dagsavisen nylig. Nå begynner vanlige arbeidsfolk å se at profitt-tjuveriet betales med kutt i egen pensjon og lønn. Folk ser at denne utviklinga må snu. Norske velferdskroner skal gå til offentlige hele, faste, trygge, regulerte og steady stillinger. Ikke til profitt på Cayman Islands.

Aps velgere er i stor grad mot profitt i velferden, men både nasjonalt og lokalt er partiet uklare; skal vi eller skal vi ikke ha private profittdrevne barnehager? Skal vi eller skal vi ikke kjøpe renholdstjenester? Skal vi eller ikke slippe innpå helseprofitørene i omsorgen? Og skal virkelig EØS-regler torpedere norsk arbeidsmiljølov? Skal bemanningsbyråer med 0-timerskontrakter underminere vanlige folks arbeidsplasser? Rødt sier nei.

I valget vil Rødt stille lister i 139 kommuner, dobbelt så mange som for fire år siden. Målet er 4 prosents oppslutning og 200 representanter i landets kommune- og fylkesstyrer. De siste fire har vi vært 100 og det har medført rekommunalisering av renovasjon, eldreomsorg, barnehager og mer enn 50 kommuner har etter vårt initiativ beholdt den gamle arbeidsmiljøloven.

Du kan bidra ved å melde deg inn – og ved å stemme på partiet Rødt. Det nye arbeiderpartiet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags