Lykken er et bankende hjerte

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Denne helgen deltar over 700 mennesker på det 40. landsmøtet til Røde Kors, denne gangen i Haugesund. Der vil vi blant annet feire at vi har satt ny rekord i antall frivillige i år, nå er nemlig 50 000 mennesker i Norge registrert som frivillige hos Røde Kors. Et fantastisk tall Dette er et fantastisk tall for oss. Det sier så mye om at vi er så mange som ønsker et samfunn der mennesker bryr seg om hverandre og hjelper hverandre. Disse frivillige har et ønske om å hjelpe andre, med utgangspunkt i det de har av ressurser og evner. Noen er med i hjelpekorpset, frivillige på asylmottak eller de hjelper barn på Ferie for alle. Andre har meldt på både seg og hunden sin til tjenesten Besøksvenn med hund. Andre igjen bistår med sine norskkunnskaper og sitt vennskap, så flyktninger og innvandrere kan trene på norsk språk i en uformell sammenheng. Dette og mye mer er en del av det store og mangfoldige tilbudet vi har i Røde Kors.

De frivillige finner savnede, de gjør dagen lysere, de er en venn og de redder mennesker. Men svært mange av disse 50 000 får også mye igjen for jobben de gjør. De får den fantastiske følelsen av å være med å hjelpe et annet menneske, av å bety en forskjell i et lite barns liv, en ensom ungdoms liv, en eldres liv, en flyktknings liv. De får oppleve at den følelsen av å hjelpe andre kan få ens eget hjertet til å banke litt fortere. Ja, en blir faktisk gladere av å hjelpe andre.

Når vi samles til Landsmøte fredag, er det viktigste vi skal gjøre å stake ut ny kurs Røde Kors sitt arbeid de neste årene. Listen er lang over de som trenger hjelp og støtte. Førstehjelp og omsorg vil det alltid være behov for. Det vil alltid variere hvem som har størst behov. Og vi har hatt mange og alvorlige hendelser som viser viktigheten av effektiv beredskap. 22. juli. Flommer. Branner.

Det som er sikkert er at Røde Kors og den store kraften vi har i alle de frivillige vil bestå i mange år framover. Som en trygghet for alle og en solid del av grunnfjellet i et varmt og inkluderende samfunn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags