Gå til sidens hovedinnhold

Nytt fra København

Artikkelen er over 3 år gammel

Journalist Kjell Kvamme i den kristne dagsavisen Vårt Land skrev 21. november at det er innført våpenhvile i fire uker mellom de to bandene som kriger i København. Nylig ble i løpet av ni dager tre personer drept i denne krigen. Forhandlingene mellom bandene har foregått i lokalene til Islamisk Trossamfund som både er moske og kultursenter.

Senteret ble for alvor kjent i Danmark under krisen som oppsto etter at avisen Jyllands-Posten hadde trykket karikaturtegninger av profeten Muhammed. En modig imam fra dette senteret reiste da til Midtøsten for å fortelle om tegningene og forhindret dermed hevnaksjoner mot kristne. Line Lerche Mørk som er ekspert i bandeforebyggelse mener det er en fordel at forhandlingene har foregått på et nøytralt sted hvor det er personer til stede med god kontakt til begge sider.

Personlig mener jeg dette er en helt riktig analyse. Dessuten er jeg av den oppfatning at det er barnslig å mobbe muslimer generelt på grunn av handlingene til såkalte «jihadister» eller hellige krigere som det heter på norsk. 1/7 del av jordens befolkning er muslimer og det er et faktum at de aller fleste er fredelige folk. I min grønne ungdom møtte jeg under en reise muslimer både i Tunis, Algerie, Niger og Nigeria.

Jeg ble respektfullt behandlet av dem alle. Det er trist at mange nordmenn lider av fremmedhat.

Kommentarer til denne saken