Redd Barnas hjelp til gjenforening

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Mange familier er blitt gjenforent etter å ha mistet hverandre i krig og konflikt i Sør-Sudan. Dette er et viktig arbeid, som REDD BARNA leder.

Rose, 9 år, var foreldreløs og måtte flykte fra sin landsby da krigen brøt ut. Hun hadde kun en familiemedlem igjen, og det var bestemor Grace som ble igjen i landsbyen. Rose kom til en barneleir. Hun ble registrert som aleneflyktning. REDD BARNA hjalp henne med å finne en fosterfamilie. En dag mottok feltarbeider, Mark Joseph en etterlysning og informasjon om Rose, og han hadde henne på lista si. Mormor ville vite om barnebarnet levde, og etter 4 år ble de to gjenforenet, og har i dag god kontakt. Til stor glede dem begge to.

I landsbyen Malaki kom soldater en tidlig morgen med brennende fakler og skytevåpen. 9 år gamle Awel var heime alene med sine 3 søsken. De løp til skogs, hvor de gjemte seg en uke. Noen fant dem og tok seg av dem. Hva med foreldrene? Da de kom hjem igjen, var byen forvandlet til en spøkelsesby. Hvor var barna deres?

Det gikk 3 år, da mor Amou fikk vite at REDD BARNA hadde registrert bortkomne barn, og hun tok kontakt. En dag kom gjennombruddet, og det viste seg at en onkel hadde tatt seg av de 4 barna. Foreldrene ble gjenforent med sine barn, og de danset, sang og gråt av glede. Nå bor de sammen i et lite hus, og ungene går på skole. REDD BARNA har betydd mye for dem.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags