Hvorfor skal barnehager gå bakerst i barnetoget på Raufoss?

ÅRETS TOG: - Jeg lurer virkelig på hvem som har funnet ut at det sikkert er morsomt for barnehagebarna å gå bakerst i barnetoget slik som de gjør på Raufoss, skriver artikkelforfatteren

ÅRETS TOG: - Jeg lurer virkelig på hvem som har funnet ut at det sikkert er morsomt for barnehagebarna å gå bakerst i barnetoget slik som de gjør på Raufoss, skriver artikkelforfatteren Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg lurer virkelig på hvem som har funnet ut at det sikkert er morsomt for barnehagebarna å gå bakerst i barnetoget slik som de gjør på Raufoss og sikkert mange andre steder. De får jo ikke opplevd eller sett barnetoget og musikkorpsene i det hele tatt. Gå bakerst å traske, eller sitte i ei vogn, i ei lang kø sammen med en masse voksne og ikke høre musikken en gang. Hva er morsomt med det?

Det er sikkert delte meninger om dette, og da jeg syntes det er viktig at de minste barna får en best mulig opplevelse av 17. mai, er det kanskje på sin plass å vurdere om dette gir den beste opplevelsen for dem. Det er vel sikkert frivillig å bli med i toget, men når barnehagen har egen fane blir det vel automatisk litt press på foreldrene om å delta bak den. Nei!, sørg for at de minste barna får være tilskuere til barnetoget og kommer i fremste rekke på fortauet og får oppleve barnetoget på nært hold. Å delta i barnetoget er sikkert morsommere når de senere går sammen med jevnaldrende.

Det var heldigvis annerledes før; Jeg husker min egen datter hvor storøyd og engasjert hun ble da hun satt på nakken eller armen og så korpsene og barnetoget passerte like foran oss. Etter at vi hadde sett på toget et par ganger hendte det imidlertid at vi gikk inn bakerst i toget og gikk med på den siste strekningen. Håper på bredt engasjement om dette som kanskje kan bidra til å endre ordningen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken