Gode posttjenester – du bestemmer!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Det borgerlige flertallet på Stortinget innførte EUs postdirektiv, og dermed full konkurranse på brevpost. De rødgrønne partiene på Stortinget stemte imot denne liberaliseringen. Vi i Postkom har jobbet mot liberaliseringen i mange år. Vi sa at det ikke ville føre til bedre posttjenester. Vi sa at det ville bli dyrt, dårlig og distriktsfiendtlig, og det har det blitt.

Vi som jobber i Posten vet at det sendes færre brev enn tidligere, men vi mener det er uklokt at flere postselskaper skal dele på å levere et stadig lavere brevvolum. Det er slutt med postomdeling på lørdager, og det er varslet at brev kommer til å bruke lengre tid fra de blir sendt til de kommer fram.

I tillegg til at posttjenestene har blitt svekket betaler heller ikke regjeringen for de tjenestene de pålegger Posten Norge å utføre, tvert imot så tar de ut uansvarlig høye utbytter. Dette svekker Posten og fører etter hvert til et enda dårligere tilbud til befolkningen. Det er vanskelig å reversere den liberaliseringen den blåblå-regjeringen har innført. Det som derimot er mulig er å velge politikere som er opptatt av at vi har gode posttjenester i hele landet, også i årene som kommer. Da må man stemme rødgrønt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags