Få ut posten

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerFlere hundre kan mistet jobben i Posten i løpet av 2019. Det fortalte nyhetssendingene fredag 14 desember. Og det er grunn til å frykte, synes jeg at det snart blir slutt på å få posten tilsendt slik vi har vært vant til i Norge. Og det er sterkt beklagelig det som skjer med postombæringen nå for tiden.

Det er ingen tvil om at posten har vært vesentlig for den norske trivselen, og vi skal også huske at postgangen gikk dobbelt så fort på 1800-tallet enn den gjør i dag. Det kan nå ta opptil ti dager å få sendt et brev fra Finnmark til Dokka. Det har vært nevnt at et brev sendt fra Lillehammer til Oslo, kan tar fem dager. Fem dager var den altså på reise!

Jeg opplever at min avis fra Verdal i Nord-trøndelag tar fire dager før den ankommer Dokka. Tirsdags-avisen kommer hit på lørdag, men deles ikke ut før på mandag. Byavisa på Lillehammer kommer ut på torsdager, men kommer ikke til Dokka før på mandager. Og jeg frykter at vi nå kan vente oss at det blir slutt på brevombæringen i Norge, når vi speiler mot den provoserende sørgelige utviklingen innen norsk postvesen. Posten er ikke lenger interessert i sine kunder, og den tar overhode ikke hensyn til kundenes oppgave og trivsel. Og det beklager jeg sterkt!

Nå har Posten også bestemt at antallet postkasser skal samles mest mulig, for da slipper de innom alle steder hvor det finnes en postkasse. Og dette har Posten tvunget på oss kunder, vi har bare fått beskjed om å flytte våre postkassser, og det skal alle gjøre, uansett hva kundene mener.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags