«Sarromaa minner meg på at jeg savner å ha katt»

Av
DEL

MeningerJeg savner å ha katt, men noen dager aller mest å ha kattekassa. Tidligere kunne jeg legge avisinnlegg og kronikker jeg mislikte i bunnen på kattekassa og så registrere at katten gjorde i handling det jeg tenkte.

Lørdag ville kassa kommet til nytte. I kjent syrlig stil harselerer Sanna Sarromaa over at nominasjonskomiteen i arbeiderpartiet har foreslått en ordførerkandidat som i 23 år har lest og satt seg inn i saker, deltatt på utallige møter og debatter, gjort seg kjent i hele kommunen og bidratt på alle måter med sin kunnskap til utviklingen av by og bygd i Gjøvik

Sarromaa synes tydeligvis dette er dumt, det skulle vært en kvinne. Mener hun for alvor at Even Solhaug skal diskvalifiseres fordi han er mann og har vært villig til å bruke så mye av sin fritid i så mange år til politisk virksomhet? (Hun unnlater forresten glatt å nevne at vi har foreslått en ung kvinne til varaordfører, det passet vel ikke inn i harseleringen hennes.)

Selv valgte hun bort – eller ble valgt bort  fra – politikken, da fikk hun det så mye bedre og kunne gjøre ting hun likte. Det gikk sikkert også an å tjene noen kroner på å skrive nedlatende epistler om dette og hint.

I en tid hvor mange velger bort å gjøre noe for fellesskapet, enten det er politikk, verv i lag og foreninger eller delta på dugnader, hadde det stått større respekt av Sarromaa hvis hun hadde oppfordret flere både kvinner og menn til å bidra til å løse felles oppgaver.

Det er ikke til å undres over at mange vegrer seg for å stille til valg, en skal ikke bruke mye tid på nettet før en møter holdninger til politikere som kan skremme folk unna. Tenk om en som Sarromaa hadde brukt noen gram energi på å forklare at vi trenger folkevalgte for å opprettholde demokratiet. Jeg vil tro at selv ikke hun ønsker at byråkrater skal bestemme alt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags