En av de få dyktige politikerne

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Tidligere statsråd og stortingsrepresentant Kjell Ophseth (Ap) døde tidligere i desember. Opseth var en markant og betydningsfull politiker, full av innsatsvilje, godt humør – og ikke minst; han var en politiker med fagkunnskap og en egen evne til å få store og viktige prosjekter gjennomført.

Er det er en yrkesgruppe som kan skape mye irritasjon, sinne og avmakt hos folk så må det være politikere. Er man i tillegg yrkespolitiker uten reell arbeidserfaring som tråkker ut i et minefelt av saker som berører Hvermansens frihet og økonomi – da ber man om bråk. Slik var ikke tilfellet med Kjell Opseth, som skal ha mye av æren for at landet blant annet fikk en ny hovedflyplass og verdens lengste veitunnel (Lærdalstunnelen).

I hovedstaden for eksempel har byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) fått kjenne folks vrede dette året gjennom trusler, hets og sjikane. Den inntil nylig smilende og selvsikre miljøforkjemperen har i det siste lagt sykkelhjelmen på hylla, og kjører nå rundt i en forurensende bil – fordi hun frykter for sin egen sikkerhet.

I Hordaland står Anna Elise Tryti (Ap) ikke høyt i kurs blant mange bergensere. Ikke så rart kanskje med tanke på at hun vil gjøre den skinnegående Bybanen til Norges svar på Londons Underground – koste hva det koste vil.

Knut Arild Hareide (Krf) sa en gang at har man god kunnskap om det man holder på med, vil folk respektere deg. Jeg tror Hareide berører noe viktig der. Altfor mange politikere blir satt i maktposisjoner uten at de nødvendigvis innehar god nok kompetanse.

Det moderne Norge av 2017 får selvsagt ingen politikere av kaliber som Carl J. Hambro (Høyre), Arbeiderpartiets Einar Gerhardsen og Jens Evensen, eller for å gå langt bakover i historien; nasjonalbyggeren A.M. Schweigaard.

Men mange av oss er evig takknemlige til «Nei-dronningen» Anne Enger (Sp) - som stod rakrygget og kunnskapsrik i bresjen i kampen mot norsk EU-medlemskap i 1994.

La oss ikke glemme «Røykelovens far», Dagfinn Høybråten (Krf) som sørget for at du og jeg kan oppholde oss på serveringssteder uten å bli utsatt for passiv røyking. Dette er faktisk politikere som fortjener heder og ære for et godt politisk arbeid

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken