Hvem har sviktet?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Det er helt utrolig hvordan vi nå mettes med omtaler og varsler, hva politikerne har gjort og gjør i forhold til upassende oppførsel og sexhistorier! Jeg skjønner ikke at aktive stortingsrepresentanter kan ha utført en så stor virksomhet på dette feltet, og jeg synes dette virker svært skremmende og beklagelig. Hvem har sviktet, og hvor svikter det hen? Jeg finner det også sterkt beklagelig at aktive politikere nå i tur og orden, går å sykmelder seg på grunn av de anklager som er rettet mot dem. Jeg har lagt merke til at statsminister Erna Solberg har forsket nøye på hva de nye regjeringsmedlemmenes liv inneholder hva angår tidligere anklager og påstander i forbindelse med alle varsler-sakene.

Det er også merkelig at en Stortingsmann går og sykmelder seg på en søndag. Det kan da ikke være ordinært? En opplever også at varslene øker etter at man har gått av verv og oppgaver, slik som tilfellet er med Kristian Tonning Riise. Jeg kommer aldri til å beklage ofte eller dypt nok at vi sviktet. Det sier Sandra Bruflot i Unge Høyre. Men hun understreker at «men det var ikke fordi vi lukket øynene for det alle nå vet at foregikk». Og hun legger til: «Det var fordi ingen på det tidspunktet skjønte hva som foregikk». Bruflot mener at hadde de visst, hadde Kristian T. Riise vært ute for lengst. Det må ikke herske noen tvil om at disse aktive politikerne sine handlinger, er helt uakseptabel, og jeg synes at de må aldri få nye verv og oppgaver. Det er bare så sterkt beklagelig at de er innvalgt på Stortinget, og må sitte der perioden ut! Riktignok har Kristian Tonning Riise beklaget sin oppførsel, og det skulle bare mangle om han ikke hadde gjort det. Han er sykmeldt, og vil ikke svare på aktuelle spørsmål i sakens anledning. Jeg har vanskeligheter med å skjønne at Riise, på tross av alt som nå kommer fram i dagens lys, ble innvalgt på Stortinget. Men dette gjelder ikke bare denne Hedmarkingen, det gjelder folk fra Østfold, Oslo og andre steder også.

At en Stortingsmann utveksler brev og mailer til en 14 år gammel gutt i Østfold og ber om sex-handlinger, er ganske skremmende og beklagelig. Jeg lurer bare på hva som skjer i vårt samfunn for tiden, ettersom alle disse «ryktene» og påstander om upassende oppførsel kommer for en dag. Er vårt samfunn blitt så sex-opptatt at det snart ikke gjelder noe annet enn sex? Vi opplever oftere at barn og unge blir misbrukt, og overgrep hører snart hverdagen til! Det er skremmende samfunn vi nå har fått!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags