Høyres forakt for folkestyret

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Meninger 

Sentralstyremedlem i Høyre, Hanne Alstrup Velure skriver i OA den 19/8 følgende: «Vi har valgt i første omgang å gi kommunene mulighet til å bestemme hvem man skal slå seg sammen med». Underforstått at sammenslåinger skal det bli uansett resultatet av folkeavstemningen. Da er det verdt å minne Hanne Alstrup Velure på Erna Solbergs ord etter Brexit; «Jeg mener jo at vi skal alltid ha stor respekt for at når man spør folk om råd, og man får et råd, så respekterer man det. Det regner jeg med at britiske politikere kommer til å gjøre».

Denne moralske leveregelen som Solberg påpekte overfor Cameron og hans regjering burde kanskje også hun selv med sin regjering følge hvis man ikke kan konkludere med at denne regjeringen er både hyklersk og dobbeltmoralistisk.

Hanne Alstrup Velure spør videre om man har evnet å anskueliggjøre utfordringene småkommune har i dag og i tiden framover. Det er ikke det som er problemet, men at Sanner ikke har vært ærlig om de bakenforliggende intensjoner med kommunereformen. Sanner har nemlig nektet å dokumentere eller få utredet en objektiv konsekvensanalyse av de påståtte positive konsekvenser. Da blir Sanners uttalelser bare løse påstander.

Sanner har den danske kommunereformen som forbilde, men der skjedde akkurat det motsatte av hva Sanner sier skal skje her hjemme. Sanners påstander står derfor ikke til troende. Et av premissene for Vabo-utvalgets arbeid var at verdien av interkommunalt samarbeide skulle settes til null eller en negativ verdi selv om ordførerne mente at stordriftsfordelene ved en kommunesammenslåing allerede var tatt ut ved interkommunalt samarbeide.

Det er også ganske mistenkelig påfallende at Høyres og NHO sitt syn på interkommunalt samarbeide er så sammenfallende. Petter Furulund i NHO-service har sagt det klart og tydelig: «Vi ønsker større kommuner for at det skal bli mer lønnsomt å tilby kommunene tjenester på kommersiell basis.»

Kommunereformen er i realiteten ønsket av regjeringen for å tilfredsstille NHO og danne grunnlag for den totalt udemokratiske TISA-avtalen, og ingenting annet, men det tør ikke Sanner å si for da er kommunereformen stein død. Faller TTIP faller også mye av grunnlaget for TISA bort, og da står man igjen med en kommunereform man kan omdøpe til «NHO, s profittreform». I realiteten er det derfor folkestyret Høyre og regjeringen med sine støttepartier ønsker å bli kvitt med kommunereformen for å få innført det irreversible markedsliberalistiske diktatur.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags