Stor takk til Finn Olav Rolijordet

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger 

Jeg takker selvfølgelig også alle de andre som står bak det fine, aktuelle og nødvendige brevet til Helse Sør Øst som står å lese i OA 22. mai, «Åpent brev til styret i Helse Sør Øst». Når jeg nevner Rolijordet spesielt er det på grunn av hans ærlighet og åpenhet i denne fatale Storsykehussaken gjennom alle årene den har pågått. Tar jeg ikke helt feil var det Rolijordet som fikk stoppet nedleggelse av fødeavdelingen ved Gjøvik sykehus i ca. 2006.

Når jeg igjen tar pennen fatt denne gang er det for å uttrykke forbauselse over Høyres Anne Bjertnes sin kritikk av nettopp Finn Olav Rolijordets rolle i Sykehussaken. Når Høyres representant i sitt innlegg 23. mai bruker overskriften «Skaper forvirring» er det direkte tåpelig synes jeg. Mitt spørsmål er nemlig: Har det egentlig vært noe annet enn forvirring i Gjøvik kommune siden Sykehussaken startet i ca. 2002?

Jeg har i tidligere innlegg vært frekk nok til å omtale noen politikere for å stå for feighet i Sykehussaken. Vi vet jo at Arbeiderpartiet og Høyre har et slags hat-kjærlighet forhold, men de har i alle fall vært enige om pengesløseriet når det gjelder konsulentbruk til utredninger av x antall Storsykehustomter ved Mjøsbrua og andre steder.

Det var KrF, FRP, SV, V, MDG og Rødt som skrev under på brevet til Helse Sør Øst. Denne gang er det faktisk SP som skuffer meg mest. Jeg har trodd at de står for en real distriktspolitikk, men denne gang ser det ut til at meningen er «takk begge deler». Forstå det den som kan.

«Har en drøm» om at ikke makt og politisk karriere fortsatt skal styre helsepolitikken, men at ressursene framover går til trygghet og medmenneskelighet til alle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags