Gå til sidens hovedinnhold

– Ren bløff

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

9 av 2018-kullets 577 politistudenter har fått ansettelse i politiet, samtidig står halvparten av 2017-kullet uten arbeide i politiet. Det vil si at akumulert de to siste årskull, er cirka 850 politistudenter uten fast stilling i politiet. Og det er bare for de to siste årskullene.

Det får Knut Morten Johansen og andre Frp politikere til freidig å utlyse fra stortingets talestol at så nær som alle politistudentene har fått fast jobb! Ren bløff!

Med helt utrolig mangel på kunnnskap om realitetene, velger Frp fortsatt å lyve unisont om hvor bra politireformen er blitt og hvor bra det er blitt at så nær som alle studentene har fått arbeide.

Dette gjør meg fly forbanna at regjeringsmedlemmer, enten ikke følger med i sin egen skoletime, eller regelrett lyver fra stortingets talestol. Snakk om å være uvitende og freidig på en gang!

Sannheten er kort og godt at unge studenter blir lovet jobb, skaffer seg studiegjeld, hører på løgnhistoriene fra justisminister Wara ved skoleavslutningen i Oslo Rådhus, for så å gå rett ut i arbeidsledighet. Og dette for nærmere 1000 studenter de to siste år.

Kort og godt en skandale.

Det er så mange studenter fra foregående årskull som fortsatt er arbeidsledige, at alle årets studenter ikke kan forvente jobb på mange år fremover.

Og ikke nok med det, reformens smartness fungere nå slik at får man for eksempel seks måneder vikarstilling som etterforsker eller annet, kommer inn i rutiner og er på god vei til å få fotfeste, så er det rett ut i ny jobbsøkerkø.

Denne vikarstillingen gjelder kun seks måneder, og så søkes det etter nye folk på nytt. Dette kaller Frp fast jobb! Distriktenes fordeling av stillinger til kamrene er kompatible med budsjettet for disse. Budsjettene gir ikke rom for flere faste stillinger, gode jurister er overarbeidet, haugene med ikke prioriterte saker vokser proporsjonalt med mangel på etterforskere og jurister.

I mens øker kriminaliteten, det finnes ressurser kun for å etterforske de mest alvorlige forbrytelser.

Dette skjer på grunn av en totalt udyktig regjering, ødelagt av tre justisministere fra Frp, som delvis taler i tunger eller er totalt fraværende fra å lytte til hva faktisk politiets organisasjoner forteller dem. Reformen så langt er en skandale. At nærmere 1000 politistudenter står uten jobb, er en skandale!

Altså, man utdanner seg ikke som politi for å livnære seg i kassa på Rema.

La oss få en ny regjering, med nye folk som i hvert fall har evne og vilje til å ta tak i dette før det går enda lenger. Det har allerede gått for langt og slik har utviklingen vært i minst fem-seks år.

Kommentarer til denne saken