Gå til sidens hovedinnhold

Mer politi ute i distriktene og i byene

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er påfallende at nærmere valget vi kommer, jo flere luftslott bygges, og mer eller mindre fortjent ros om eget parti framkommer. Orker bare ikke å høre på alt disse håpløse påstandene uten å måtte få skrivekløe, og tilbakemelde på noe. Man har heller ingen skrupler om lyve så en til slutt tror på løgnen selv.

Onsdag 16/8 står justisminister Per Willy Amundsen igjen fram og ser intervjuer fra TV 2 rett i øynene og svarer absolutt og definitivt på spørsmål om vi har fått mer synlig politi. Amundsen sier 1500 nye stillinger er kommet til i år, men hvor mange som er reelle nye stillinger sett i lys av at det faktisk er en del naturlig fratredelse glemmer han å nevne. Og på tross av at POs egne tall viser noe helt annet. Av 673 politistudenter står 444 uten arbeide som politi, på tross av lovnad om at alle studenter skal i jobb etter endt utdanning. Senest i juni i år.

Problemet til Amundsen er at alibiet hans for sine påstander ryker da leder for politiets fellesforbund Sigve Bolstad også dementerer Amundsens fantasiuttalelser. Savner for øvrig lokal forbundsleders syn på hva menes lokalt. Oslo politiet bli intervjuet i samme setting og bekrefter helt klart, det er mindre synlig politi i gatene i dag enn for 5 år siden! Vi må ikke la oss lede til å tro hva politikerne ublygt sier for å hevde egen person og fiske stemmer, uten om å sjekke tall og fakta. Det er en jungel av fantasier og lovnader som kun er fri fantasi der ute. Det er håpløst å velge et parti som gir oss alle de ting vi ønsker oss, men det er påfallende mye løgn og fantasi i en valgkamp, så de har vel sett litt for mye til f.eks. USA, kanskje.

Jeg undres vel også på denne diskusjonen om formue, bedrift og eiendomsskatt og hva og hvem skal man tro på? Støre og Aps skattepakke til velgerne fire uker før valget er vel heller ikke noe sjakktrekk? Aps laveste måling på år og dag ble resultatet av den pakkeutdelingen. MDGs fantasier om en bilfri verden og tror alle i Norge kan sykle til jobb, er jo direkte latterlig. Nok et eksempel på partier som er så navlebeskuende at de framstår som eventyr for voksne.

Problemet er at i et så til de grader velferdssamfunn som det vi har her i landet er forskjellene mellom partiene minimale, så derfor får enkelte partier muligheter til å stikke fram hodet og faktisk få fram sine ideologiske syn og forslag.

Jeg tror valgets vinnere er de som klarer å gi en mest sannsynlig framstilling av hva vi ønsker som felles beste for alle, som sykehus, eldreomsorg, skole, infrastruktur og jobb til alle studenter som setter seg i studiegjeld for å kunne bli det de brenner for. Det gjelder ikke bare politistudenter, men også for andre yrkesgrupper, som f.eks. håndverkeryrker som er en yrkesgruppe truet av svartarbeidere fra Øst-Europa så nei til svart arbeid og nei til 5, 10, 20 prosents stillinger. Ingen kan leve av en 5 prosents stilling og overlate til arbeidsgiver om du får betalt dine utgifter.

Konklusjonen: Ingen av partiene gir oss alt vi ønsker oss, akkurat slik som det julenissen kommer med. Noen er nyttige fine gaver, og noe er ræl! Godt valg.

Kommentarer til denne saken