Lønn som fortjent?

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.De økonomiske forskjeller i Norge øker mellom de rike og de med lave og midlere inntekter. Den samme utvikling skjer hos pensjonistene. I deres pensjonsoppgjør med staten tildeles de ved hvert oppgjør mindre enn gjennomsnitts prosent lønnsøkning for arbeidslivet. Fortjener pensjonistene en slik behandling?

Stortingsrepresentantene har nylig bevilget seg et tillegg i lønna på 2,8%.Det er om lag kr.28.000 pr. år. Fortjener de tillegget? De har sløst bort milliarder av kroner til et meningsløst utbyggingsprosjekt i eget hus. Representantene har ca. 1 mill. kr. i årslønn + diverse goder. Samtidig tar de tre mnd. sommerfri fra Stortinget.

Seks av topplederne i statseide selskaper har hver for seg, årslønner som nå er på over 10 mill. kr. + goder ellers. I det omorganiserte /delprivatiserte NSB har toppledelsen i Bane NOR fått økt sin årslønn fra 1,6 til 2,8 mill.kr. Samtidig har regjeringens omorganisering av NSB sørget for at antall direktører i den nye modell er økt fra 11 til 27. Dette kalles effektivisering. Folket føres bak lyset.

Rosinen i pølsa er så den sak TV2 tok opp 24.ds. om sviket NAV/regjeringen viser mot de verst rammede ofrer for Utøya- tragedien 22.7. 11. Det er en skam når ungdom med store skader, fysisk og psykisk, må ta til takke med å gå på sosialstønad som regnes som lån. Staten tar pant for sosialstøtten i klientens eiendeler. Eier ikke staten skam? Statsråd Haugli prøvde å dekke over dette med løst snakk. Det holder ikke. Vår beste ungdom som ble så hardt rammet i tragedien på Utøya for syv år siden fortjener noe annet. Regjeringen må vise nestekjærlighet til de som virkelig fortjener det. Nå er det omvendt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken