Har småbarnsfamilier betalt for at andre kaster søpla si?

SELVKOST?: – Når nå Horisont sier at selvkosten er betydelig lavere må jeg spørre om de med større dunker over lengre tid har betalt for de med «standard» dunker i Toten-kommunene, skriver Tor Gaute Lien.

SELVKOST?: – Når nå Horisont sier at selvkosten er betydelig lavere må jeg spørre om de med større dunker over lengre tid har betalt for de med «standard» dunker i Toten-kommunene, skriver Tor Gaute Lien. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevHorisont har nå lagt tall på bordet som viser at det koster 15 prosent mer å behandle 240 liter avfall mot 140 liter. Østre Toten kommune tar 57 prosent mer betalt for denne tjenesten.

Tallene kommer på bordet når Horisont nå vil «harmonisere» gebyrprisene i regionen og vil basere seg på en standard på 140 liter avfall. Jeg undres over hvorfor tallene ikke har kommet på bordet tidligere, jeg har i tre år nå etterspurt selvkostgebyrene og svaret jeg får fra administrasjonen er at gebyrene er på selvkost. Selvkostregnskap har jeg ikke fått.

Når nå Horisont sier at selvkosten er betydelig lavere må jeg spørre om de med større dunker over lengre tid har betalt for de med «standard» dunker i Toten-kommunene. Hvem er det som har større dunker? Typisk storfamilier og småbarnsfamilier. Er det riktig at disse har betalt for at andre kan kaste søppel rimeligere?

I det nye «harmoniserte» avgiftsregimet vil Horisont fortsatt at de med større dunker skal betale mer enn de faktiske utgiftene selskapet har med behandlingen av avfallet. Jeg er positiv til å få ned avfallsmengden, men synes ikke det er riktig at småbarnsfamilier skal subsidiere resten av innbyggerne.

Jeg har sendt en del spørsmål til ordfører om avgiftene og bedt om et ordentlig selvkostregnskap på området. Hvilke tall stemmer? Kommunens tall som viser at det koster 57 prosent mer, eller Horisont sine tall?

Har småbarnsfamilier betalt for at andre kaster søpla si?

Vil renovasjonsgebyrene øke betraktelig ettersom man nå går inn for en prosentvis gradering?

Nå må fakta komme på bordet og da frykter jeg skjelettene vil føre med seg økte gebyrer også ...

Tor Gaute Lien

1. kandidat Østre Toten FrP

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags