Til Sigurd Dyste; angående barnehagene i Østre Toten og antall plasser

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.De har hatt mange år med overkapasitet av barnehageplasser i Østre Toten kommune? Hvilke år? Før eller etter utbygging av Kapp barnehage? Jeg har inntrykk av at Kapp barnehage absolutt har hatt full barnehage hvert år. Hvorfor ville de bygge ut om det allerede var overkapasitet? For meg virker det ikke som det har vært det. Tvert imot har Kapp og Bjørnsgård snakket godt sammen og gjort det beste de har kunnet i et samarbeid for å klare å få inn alle barna som har søkt seg til barnehagene i Kapp-området. Nordli har også vært med i dette.

Hvorfor har også Oliviabakken barnehage utvidet når det er overkapasitet? Hvorfor skal de utvide med flere plasser i Nordli barnehage om det er overkapasitet på barnehageplasser i kommunen? I Nordli er det absolutt snakk om å utvide flere enn tre enheter. Hva er tanken bak dette?

Det blir sagt at kommunen ser på de private og kommunale barnehagene med like øyne, men for meg blir det vanskelig å se dette. Det er noen logiske brister her.

Jeg har deltatt mange år på opptaksmøte i kommunen, der både kommunale og private barnehager sitter sammen. Det har vært jobbet iherdig og vært et godt samarbeid mellom ledere av alle barnehagene for å klare å få alle som søker barnehageplass inn, slik at ingen skal stå uten barnehageplass. Her har vi måttet se stort på antall plasser for å få den kabalen til å gå opp. Det betyr at enkelte private barnehager har tatt inn flere barn enn de har fått betalt for.

Er min oppfattelse av antall plasser feil og at det virkelig har vært en overkapasitet av plasser bortsett fra i år, om Dyste kan komme med tall på dette, skal jeg legge meg helt flat og aldri nevne disse «gratiseplassene» noe mer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken