Gå til sidens hovedinnhold

En presisering om bilfritt sentrum i Oslo

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I sin lederartikkel 26. januar om bilfritt sentrum i Gjøvik, kommer lederskribenten innom NHO Oslo og Akershus og vårt syn på bilfritt byliv. Derfor vil jeg gjerne få komme med en liten presisering.

NHO Oslo og Akershus støtter bilfritt sentrum så lenge det utformes på næringslivets premisser. Vi aksepterer ikke unødvendige hindringer for næringstrafikken. Kommunen må sørge for gode løsninger for varelevering og -mottak slik at bedriftene i sentrum kan fortsette sitt daglige virke. Bakeriet skal få levert brød til kundene sine, hoteller skal ha rent lintøy og restauranter må få levert matvarer. Dette er bare noen eksempler på næringer det må tas hensyn til. Som regiondirektør i NHO Oslo og Akershus er jeg opptatt av å finne gode løsninger for næringslivet i samarbeid med kommunen.

Hva som er riktig løsning for Gjøvik, vil jeg overlate til andre å komme fram til. Men mitt råd på veien er: Lytt til det lokale næringslivet før dere bestemmer dere!

Kommentarer til denne saken