Dyrt eller billig å reise med Opplandstrafikk?

Av
DEL

Meninger 

De siste dagene har det vært innlegg i avisene om billettpriser på buss. Igjen blir minstepris på 37 kr for en enkeltbillett brukt som eksempel på at det er dyrt. Det er riktig at det blir ganske dyrt for en kort tur, der et godt alternativ kan være å gå eller sykle, men reiser du litt lengre og litt oftere kan det bli mye billigere.

Opplandstrafikk vil gjerne at de som reiser med oss skal reise flere ganger. Månedsbillett koster 520 kr i by (1 takstsone) eller 1150 kr for eksempelvis Gjøvik - Lillehammer. Med 22 reisedager og 2 reiser pr dag, blir det 12 kr pr reise i by eller 26 kr Gjøvik - Lillehammer.

For studenter og honnørreisende er månedsbillett 320 kr i by. Ungdomsbilletten koster 270 kr, og gjelder i tillegg for alle reiser i både Hedmark og Oppland. Pr. reise blir det da 7 kr for studenter/honnør og 6 kr for en reise på ungdomsbillett for de under 20 år.

Månedsbillett er vårt beste tilbud, men for de som ikke reiser så ofte er alternativene å fylle opp reisepenger på Innlandskortet og reise med 40 % rabatt på voksenpris, eller laste ned Mobilett-appen, «Opplandstrafikk billett» og reise med 20 % rabatt på alle enkeltbilletter. Dette betyr at for eksempel Kvam - Lillehammer koster 108 kr, mens bompenger på ny E6 er 120 kr med bombrikke.

Jeg vil påstå at det er det billig å reise med Opplandstrafikk dersom du benytter bussen regelmessig og bruker våre gode billettilbud. Du reiser i tillegg trygt og miljøvennlig. Vi har mange moderne busser med nyeste motorteknologi og bruker biodrivstoff, som reduserer CO2-utslippene betydelig.

Antall reiser har økt de siste årene, men vi har plass til flere. Dersom belegget på rutene øker vil vi kunne utvide tilbudet. Det er vårt mål, en vinn - vinn situasjon for de som reiser kollektivt og for samfunnet. Velkommen på bussen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags