I sommer slo vi leserrekorder fordi vi satte viktige debatter om Gjøvik på agendaen. Men vi må bli bedre.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerTirsdag ble de nye leser og opplagstallene for landets mediehus presentert. De viste en økning på 2,8 prosent i opplaget for Oppland Arbeiderblad.

Det tar vi til inntekt for hardt og systematisk arbeid.

Det gjør Vestopplands eneste regionavis til Innlandets nest største avis. På mobil er vi aller størst.

De nye opplagstallene er riktignok basert på et nytt regelverk, De digitale lesertallene har fått en ny rapporteringsmåte som gjør at de digitale lesertallene ikke er sammenlignbare med tidligere år. Men i statstikken som Mediebedriftenes Landsforening frenstår GD nå som Innlandets største avis med 21.754 i opplag. OA går også frem med drøye 550 abonnenter og inntar andreplassen med 20.422 i opplag. Hamar Arbeidblad går tilbake. Opplaget er 19.262 og kaprer tredjeplassen foran Østlendingen.

Nå er det er ikke noe mål i seg selv å være størst. OAs visjon er å gjøre Vestoppland til et bedre sted å leve gjennom å levere de beste avisproduktene for innbyggerne i Vestopppland. Men etter mange tunge og utfordrende år er det inspirerende igjen å vokse.

Lokalavisene i Norge og mediekonsernet Amedia har gjort et comeabck som internasjonale eksperter nå studerer. Siden vi begyte å premiere abonnentene med det beste innholdet, det vi idag kaller plussstoff, ser vi konturene av en bærekraftig forretningsmodell.

Satsing på data og analyse, samt ny digital teknologi, gjør at vi stadig får nye verktøy og kan forbedre både produkter og innhold. I særlig grad gjelder det de digitale kanalene.

For papiravisene i Innnlandet opplever som i resten av Norge tilbakegang. Det er særlig i regionens randsoner vi utfordres i OA. Det skal vi jobber mer med fremover.

For OA ønsker å befeste og utvikle seg som en ledende allmennkringkaster i Innlandet. Vi skal gi leserne siste nytt, vi skal granske og reise spørsmål, vi skal være arenaen for de viktige debattene. Vi har etablert en nattdesk i Australia sammen med GD og Østlendingen for å kunne levere deg nyheter 24/7 hele uken.

Vi fornyer og forynger staben og satser mer på levende bilder og pocdaster. Vi ønsker å nå flere unge, kvinner og småbarnsfamilier. Kundeundersøkelser viser oss at mange er fornøyde med hvordan vi gir leserne lokale nyheter. Men mange mener at vi fremdeles er for ukritiske, en del mener vi fortsatt er APs «siste partiavis». Det er også de som mener vi ikke her nok på regionen.

Derfor jobber vi med å granske makt og forvaltning. Metoo-gravingen vår ble kopiert av 46 aviser over hele Norge.

I sommer slo vi leserrekorder fordi vi satte viktige debatter om Gjøvik på agendaen. Men vi må bli bedre. Det skal vi jobbe hardt for.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags