Er Oppland fortsatt et Arbeiderblad?

TOG: Årets 1.maitog var preget av lokale kamper med blant annet parolene «Opprør mot helseforetaksmodellen» og «Stopp raseringen av Reinsvoll og Gjøvik sykehus», skriver artikkelforfatteren.

TOG: Årets 1.maitog var preget av lokale kamper med blant annet parolene «Opprør mot helseforetaksmodellen» og «Stopp raseringen av Reinsvoll og Gjøvik sykehus», skriver artikkelforfatteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevMange har spurt seg spørsmålet om 1. mai fortsatt er en viktig dag, eller om den har gått ut på dato. La meg gjøre det klinkende klart: 1. mai er en viktig dag. Dette er arbeidernes kampdag, hvor vi minnes og feirer de kampene som har blitt kjempet, samtidig som vi kjemper nye kamper. For arbeiderne og fagbevegelsen, som får kjenne på kropp og sjel hvilken hard og usosial politikk den blåblå-regjeringen fører, er dette en veldig viktig dag. En skulle tro at Oppland Arbeiderblad viste stor interesse i å dekke denne dagen.

Det skuffer meg stort at den eneste dekningen Oppland Arbeiderblad hadde av 1. mai-arrangementene var en liten bildeserie fra Gjøvik og sitater av Jørn Eggum, leder i Fellesforbundet, sin tale. Misforstå meg rett, for Jørn Eggum sin tale var virkelig råbra. Men hvor er fokuset på de lokale sakene? Siden Jørn er bergenser og ikke bor på Gjøvik/Toten, kan man ikke regne med at han tar opp de lokale kampsakene i sin tale. Det gjorde vi gjennom parolene i 1. maitoget og gjennom appellene.

Årets 1. maitog var akkurat det – preget av lokale kamper med blant annet parolene «Opprør mot helseforetaksmodellen» og «Stopp raseringen av Reinsvoll og Gjøvik sykehus». I toget møtte jeg jordmødre, sykepleiere og helsefagarbeidere som gikk i sitt første 1.mai-tog, fordi de er redde for arbeidsplassene sine. Mennesker stod samlet om å lovfeste retten til hele, faste stillinger. En samlet arbeiderbevegelse oppfordret om å stemme på fellesskapet i årets lokalvalg.

Kritikk skal rettes der kritikk er rettferdig. Og i år synes jeg det er rettferdig kritikk rettet mot Oppland Arbeiderblad. Torsdag 2. mai skriver OA på lederplass «Det er noe å lære av den formidable kraften i å stå sammen». Da hadde det vært veldig fint om Oppland Arbeiderblad for en gangs skyld var villige til å stå sammen med arbeiderbevegelsen og dekke 1. mai på en verdig måte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags