Om planer, penger og politikk i Søndre Land

Vi kan ikke lykkes uten å prøve

Vi kan ikke lykkes uten å prøve Foto:

Av
DEL

LeserbrevJeg har med interesse lest Knut Skaugruds motforestillinger mot kommunens medvirkning og bruk av penger på klinikkområdet på Hov. Det er flere av oss som et godt stykke på veg deler disse, men Skaugrud peker avslutningsvis også på det som er en hovedutfordring for Søndre Land og bakgrunnen for kommunens engasjement i saken: synkende folketall og forgubbing. Den negative trenden vil også gi svikt i skatteinntekter og statlige overføringer - oppgaver kommunen har ansvar for blir vanskelig å ivareta.

For å bryte en ond sirkel er det behov for en ekstraordinær innsats - i tillegg til det vi som innbyggere, næringsliv og politikere i Søndre Land makter å få til selv vil vi ha behov for utviklingsaktører utenfra som kan være med å gi et løft. Fremstår vi ikke som så attraktive at det skjer av seg selv vil det kjapt bli behov for at også kommunen bidrar med noe - om ikke nødvendigvis penger.

Utfordringen er derfor klar - hvordan snu en negativ trend. Erfaringen tilsier at motforestillinger er på sin plass, men i enda større grad trenger vi nå de gode ideene for hvordan vi kan utnytte våre muligheter og evnen til å gjøre det.

Ser frem til og vil med stor interesse lytte til konstruktive bidrag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags