Gå til sidens hovedinnhold

Oppland Arbeiderparti kan ta seg en bolle!

Artikkelen er over 4 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

19. januar oppfordret nestleder i Oppland Natur og Ungdom, Andreas Randsøy, Oppland Arbeiderparti til å si nei til olje, og ja til boller. Siden da har vi hatt flere kampanjer for å oppmerksomhet til saken, og sammen med AUF i Oppland har vi samla over 1000 underskrifter mot oljeboring i LoVeSe. Allikevel gikk Oppland Arbeiderparti inn for “kompromisset” fremmet av AP sentralt. At et fylke som ikke en gang har tilgang til hav skal gå inn for å bore etter olje, mot lokalbefolkningens vilje, flere hundre kilometer unna er helt absurd.

Dette er en farlig utvikling. Når et fylkesparti i sør vil diktere det som skjer i fylker i nord går vi mot en utvikling vi ikke ønsker. Vi har merket at det har vært et sterkt press fra Oslo om hva Oppland skal stemme om hva som skal skje i Lofoten. Det er essensielt at Arbeiderpartiet forstår at man har forskjellige problemstillinger i Nordland, enn i Oppland. Lokalbefolkningen, Arbeiderpartiets fylkeslag Troms, lokale myndigheter inkludert Arbeiderparti ordførere og næringsliv vil ikke ha Oljeboring. Faktaene har vi, og det gagner ikke Norge eller befolkningen rundt Lofoten, Vesterålen og Senja å åpne noen av de utsatte områdene.

Argumentene for oljeboring er ikke tilstrekkelige. Arbeidsplasser er en av de argumentene som blir mest brukt for olje. Men i sannheten så vil, ifølge Olje- og energidepartementet, oljenæringa gi mellom 400 og 1100 nye arbeidsplasser mellom Namsos og Tromsø. I dag er det 6500 arbeidsplasser i turist- og fiskerinæringa i Lofoten, Vesterålen og Senja, og det er stort potensiale for tusener av nye arbeidsplasser innenfor fornybar energi. I følge en rapport som heter «Framtid i nord» så kan man få 10 000 nye arbeidsplasser hvis man satser på den fornybare industrien. Etter helgas avgjørelser burde Arbeiderpartiet bytte navn til Oljepartiet.

Oppland Arbeiderparti ønsker at vi skal gå med ræva først inn i fremtiden. Dette er helt uakseptabelt. Dersom Oppland Arbeiderparti får sin vilje, vil vi ikke nøle med lenkene.

Kommentarer til denne saken