Vil du ha presten eller lensmann på døra?

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Ap, Sp, SV og KrF. har fått vedtatt i Stortinget at en skal beholde helligdagsfreden, og man har svart ja på Aps søndagsfredning, mens H og Frp. fortsatt ville ha søndagshandel. Helligdagsloven skal beholdes, det er avgjort. Og det er meget godt! Nå er det sommer og meget godt og varmt vær. Det er vi meget glade for.

Det er meget viktig at vi tar vare på søndagene vi har. Og det er slik at lovverket er krystallklart, det skal være helligdagsfred! Den er det viktig å ta vare på. Har du planlagt å gjøre unna noe hage- eller oppussingsarbeid på søndagen? Da må du bare tenke deg om. Ellers kan lovens lange arm avlegge deg et besøk eller så kan presten komme på døra! Vi har merket det veldig godt på Torstu-feltet på Dokka at hagearbeidet på søndagene har tatt til for alvor. Og jeg antar at dette problemet forekommer også på andre boligområder i Nordre Land, og særlig på Dokka.

Kristian Johansen, politimann i Stavanger, har nylig uttalt seg om dette, og han sier at «det hender faktisk at politiet må rykke ut til ivrige hageeiere under arbeid på helligdagene og søndagene». De fleste klagene som kommer, går på at folk vil slappe av, mens naboen gjerne vil nytte søndagene til å pusse opp huset eller ordne i hagen. Det er ganske irriterende at man på søndagene må bryte søndagsfreden. Folk har nå som regel fri på lørdagene, og mange har til å med fri på fredagene. Jeg synes ikke det sømmer seg å kjøre plenklipperen på søndagene, det forstyrrer oftest naboene. Du står ikke med denne plenklipperen, saga, eller snekkerarbeidet på en søndag! For å verne om det gudstjenestelige liv og den alminnelige fred på søndagene- skal det være fred, og man skal ikke forstyrre naboene. Du skal ikke stå med plenklipperen på vanlige søndager, ja for søndag er blant de helligdagene som ingen skal forstyrre med utilbørlig larm og bråk. Jeg vil gjerne minne oss alle om hva helligdagsfred er og gjelder på følgende dager i året: Vanlige søndager, nyttårsdag, skjærtorsdag, langfredag, første påskedag, annen påskedag, Kristi himmelfartsdag, første og annen pinsedag, første og annen juledag. Vi håper på en fortsatt god og fredelig sommer!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags