Et verdigere liv!

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Det var et svært hyggelig brev jeg fikk fra Kong Harald og dronning Sonja nylig, der de takker for boka:» I Institusjonenes klør» som jeg ga dem i august. Det er tidligere rektor Arne Mellerud, Gjøvik, og jeg som har forfattet boka om tapernes liv i Norge, og om Stiftelsen Rettferd for taperne. Investor Kjell Andenæs kjøpte hele 622 bøker av opplaget på 1.000 bøker som ble produsert av Alfa forlag i Gjøvik, som har gjort en meget god jobb med å produsere boka for meg! Dette er ingen privat bok, men en offentlig bok om Stiftelsen Rettferd for taperne som jeg stiftet 16. September i 1993.

Jeg er meget glad for Kjell Andenæs sin sterke interesse for denne boka, og at han ville sende den til alle statsråder, alle stortingsrepresentanter og alle landets ordførere. Det er storartet at Kjell Andenæs ville gjøre dette, han ville at alle disse offentlige personene skulle få lese historien om tapernes liv i Norge, og hva vi gjorde i Stiftelsen Rettferd for taperne for å skape et verdigere liv for disse menneskene. Da jeg sendte bøkene til disse kjendisene, la jeg ved et brev hvor jeg uttrykte ønske om at de ville gi en tilbakemelding om hva de synes om boka, og hva den vil bety for svært mange mennesker i deres kommuner? Det er sterkt beklagelig, men meldingene jeg har mottatt fra alle disse offentlige personene, er svært få. Ingen ordførere i Oppland har gitt meg et svar, og det har heller ikke de aller fleste ordførere i landet for øvrig. Det er kun to ordførere som har gitt en positiv tilbakemelding, og det er ordføreren i Balsfjord i Troms, Gunda Johansen, og ordføreren i Porsgrunn, Robin Kåss (AP). Bare en statsråd har svart, og det er Monica Mæland (H) og bare to stortingsrepresentanter, nemlig Ingunn Foss (H) fra Vest-Agder og Hans Olav Syversen (KrF.) Østfold. Disse gavebøkene representerer en verdi av kr 247.556.

I Oppland er det nå bokhandlere i Gjøvik, Dokka og Fagernes som selger boka mi, samt en bokhandel i Oslo. Jeg har mottatt mange henvendelser om kjøp av boka, og jeg er meget glad for den interessen som har vært omkring « I Institusjonenes klør»! Flere fylkesmenn har bestilt boka, og et par kommuner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags