Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor løper vi for alle?

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Du tror kanskje at #allemed er en kampanje som bare handler om deltakeravgifter og dem som ikke har råd til å ha med barna sine i aktivitet? Det stemmer ikke, #allemed er en stordugnad som ble igangsatt av Norges idrettsforbund i 2016, og som er så mye mer. Nå er over 30 av de største frivillige organisasjonene i Norge med på laget.

Når vi i idretten i Vestre Toten samler oss til #allemed-løpet i Raufoss-skogen den 15. oktober markerer det at vi som lokalsamfunn ser verdien av å holde barn og unge i aktive og meningsfulle fellesskap. I noen tilfeller handler dette selvsagt om økonomi, så alle inntektene av løpet skal gå til å bygge grunnlag for et deltakerfond.

Vi vet at alle som er en del av et fellesskap klarer seg bedre her i verden enn de som faller utenfor. Fellesskapet i idretten er godt for både fysisk og psykisk helse, og det er viktig at vi jobber for å beholde unge mennesker så lenge som mulig. Aller helst for alltid!

 

Les også

Inviterer til løpefest for å inkludere flere

Det er mange ting å være med på, og det er et poeng i at vi ønsker å inkludere flere i aktivitetene våre, og gjør det enkelt å komme i kontakt med oss. Frafallet blant særlig tenåringene bekymrer oss, og vi tror vi kan gjøre mye mer for å holde på ungdom. Det vil vi alle tjene på, å være i aktivitet forhindrer frafall i videregående skole, og fysisk aktivitet bedrer prestasjonsevnen på alle livets områder.

Vi ønsker å bygge videre på et allerede godt samarbeid med Vestre Toten kommune, der særlig kultur og idrett har kommet fram med flere fine tiltak over lang tid for å inkludere flest mulig, lengst mulig i idrett og andre aktiviteter. NAV i Vestre Toten er også en viktig samarbeidspartner for oss. Det er viktig at vi kjenner hverandre så godt at det er lett for dem å kontakte oss for å få noen til å «holde nye medlemmer i hånda» den første tiden, hvis de trenger det. Det er også for oss å vite hvem vi skal kontakte når vi oppdager at noen trenger hjelp.

Vi vet at politikerne i Vestre Toten er opptatte av våre barn og unge, og at de vet at å investere i barnehage, skole, gode aktivitetsmuligheter og anlegg er avgjørende. Vi tror at å legge til rette for at alle sikres retten til å delta i en aktivitet er et like viktig tiltak som å styrke barnevernstjenesten. Idrett og aktivitet er godt barnevern. I et lengre perspektiv er det mestring i fellesskap, det å bli sett, og ha venner som er det som har størst betydning for hvem du blir som voksen.

Partnerskap mellom organisasjoner og det offentlige kan gi oss mer enn om vi bare holder på hver for oss. Vi har ulike styrker, som blir enda sterkere når vi kjenner hverandre godt og lytter til hverandre.

Sammen kan vi lage felles møteplasser og arrangementer, vi kan lære hvordan vi kan hjelpe og veilede folk når de trenger det. Vi driver allerede med bra ting sammen for å motvirke det hysteriske utstyrsjaget. Utstyrsbanken ble åpnet i vinter, og vi må sammen utvikle konseptet videre, og finne enda flere måter der vi kan låne og kjøpe brukte klær og utstyr. Gjenbruk er viktig for miljøet vårt, har heldigvis blitt trendy, og det er bra!

Jeg er stolt over at idretten i Vestre Toten lot seg samle om dette i løpet av noen få dager – nå trenger vi at DU melder deg på #allemedløpet 15. oktober!

Kommentarer til denne saken