Nei, MDG er ikke et smalt parti!

I MDG finnes høyde, bredde og dybde.

I MDG finnes høyde, bredde og dybde. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg leser at noen skifter parti fordi MDG er for smalt. Det er en påstand, som bør begrunnes ut fra partiprogrammet. Denne påstanden må komme fra noen som aldri har lest sentralt program. Vi har et program som omfatter alle områder av samfunnet. Vi er nytenkende på de fleste saksområder, og vi har et særdeles solidarisk program enten det gjelder Norge eller verden. Vi er et parti som står for endring, spesielt der endring er påkrevet, men for bevaring av grunnleggende verdier.

Nå er det slik at små lokalpartier ikke alltid har mange nok politikere til å vise bredden i partiet tydelig nok hele tiden. Det er jo også slik at vi ønsker å være det partiet som markerer seg sterkest i miljø- og klimasaker. Men alle som slutter seg til partiet og brenner sterkt for andre saker, bør bidra til å ta ansvar for å få fram flest mulig sider ved politikken vår.

Det er fullt lovlig å melde seg ut av et parti i valgperioden, men jeg synes da at det er mest redelig å stå som uavhengig og ikke melde seg inn i et annet parti så lenge en er folkevalgt. Jeg vet at dette skjer mange steder, og noen ganger er det MDG som tjener på overgangen. Allikevel vil jeg hevde at en har sviktet velgerne når en går til valg for et parti og melder seg inn i et annet i den tiden en er folkevalgt. En bør føle seg forpliktet på det programmet en er valgt inn på, og det kan en også være som uavhengig.

Paula Elvesveen, folkevalgt for MDG i Vestre Toten


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags