Er Naturvernforbundet med på dette?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerPartiet De Kristne Gjøvik har utfordret Paul Lindviksmoen i Naturvernforbundet Gjøvik/Toten til å holde fokus på miljø og natur. Et av utfordringene i Innlandet er gjengroing og fraflytting fra distriktene. Her trengs det endringer for å snu trenden.

Fotosyntesen er verdens viktigste verdiskapningsfaktor. Hvorfor ikke dra nytte av det? Partiet De Kristne vil gi økonomiske insitamenter for familier som bor i og flytter til distriktene. 5G-dekning kommer om kort tid. Dette vil gi fantastiske muligheter for fjern-studier og dermed opprettholdelse av skolene på bygdene. Du kan sitte på skolen på Biristrand og få undervisning fra Harvard om du vil.

Vi vil fjerne avgifter for biler ved bosetning på landet, lage ordninger for nye bureisningsbruk der det har ligget brakk over lengre tid. Vi vil også lage ordninger for å renovere nedlagte bruk.

Økt tilskudd for produksjon vil gjøre det enklere for bønder i distriktene å leve av yrket og se en fremtid i landbruket. I beredskapssammenheng er det også viktig at kunnskapen om matproduksjon ikke samles på få industri-landbruk. Derfor må tradisjonelt landbruk holdes i hevd.

Å drive med fortetting i bykjerner med høye kostnader og liten eller ingen kontakt med naturen er ikke bærekraftig. Ute i distriktene ligger forholdene godt til rette for et jordnært og naturlig liv. For å lokke folk til distriktene kan «hobbydyrkere» gis skattefritak, noe som kan øke selvforsyningsgraden og bidra til etterlengtet tilvekst i distriktene.  

Partiet De Kristne mener det er viktig å legge et langsiktig grunnlag helt fra barnehagen og skolen for å vekke en forståelse for dette viktige næringsløftet for naturen og distriktene. Det kan blant annet gjøres ved å etablere grønnsaks- og blomsterproduksjon i barnehagene og planteskoleopplæring i skolehager i grunnskolene. Vi kan legge til rette for kolonihager i f.eks Gjøvik og Hunndalen.

Jeg vil igjen utfordre Paul Lindviksmoen i Naturvernforbundet Gjøvik/Toten til å bli med på denne endringen av samfunnsutviklingen til et mer bærekraftig, verdibasert og jordnært samfunn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags