Ottesen skyter med løskrutt

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

I OA skriver Kjell Arne Ottesen et langt angrepsinnlegg hvor han karakteriserer FrP som et populistisk parti. Men først, hva betyr det egentlig å være en populist? Ordet populisme stammer fra det latinske ordet populus, som betyr folk. I det Norske Leksikon kan vi lese at «populisme er en betegnelse på en ideologi, strategi eller kommunikasjonsform som appellerer til «folket», som motsetning til «eliten»». Jeg tipper at Ottesen i denne sammenhengen bruker ordet i en negativ betydning, gjerne som et synonym til billig retorikk.

Jeg og FrP jobber hver dag for å bringe politikerne og velgerne nærmere hverandre. Det gjør vi gjennom å snakke som folk flest, ved å snakke om hverdagslige utfordringer og gjennom å være tilgjengelige for folk og organisasjoner. Om det å være populist er å bry seg om hva vanlige folk, og ikke eliten, mener, så vil jeg gjerne definere meg selv som en stolt populist.

Så til de mange angrepene. Ottesen påstår at «FrP er et fremmedfiendtlig parti», selv om det ikke fremmes et eneste argument for å begrunne påstanden. At jeg og FrP ønsker mer kontroll over tilkomstene av asylsøkere og bedre integrering, betyr jo ikke at vi er fremmedfiendtlige.

Videre begrunner Ottesen populist-stempelet med at «FrP går for lette forenklede løsninger» og lister opp skatteletter, avgiftsletter og byråkratikutt som «forenklede løsninger». FrP er genuint opptatt av at folk flest skal sitte igjen med mer av sine egne opptjente penger og har derfor kuttet skattene og avgiftene med nærmere 21 milliarder kroner de siste årene. Hvis det å være opptatt av økonomien til vanlige folk er å være populist, så er jeg stolt av det.

Neste punkt på Ottesens angrepsliste er arbeidsplasser. Ja, det er fortsatt utfordringer på Sør- og Vestlandet hvor omkring 50.000 personer har mistet jobben, men NAV-tall viser at ledigheten falt for tredje måned på rad i februar, til 3,1 prosent. Men samtidig med å iverksette en lang rekke tiltak for å bekjempe ledigheten på kort sikt, jobber regjeringen med en omstilling av økonomien hvor det skal satses mer på andre næringer. Tall fra SSB viser at det aldri siden statistikken begynte å føres (2001) har blitt etablert så mange nye bedrifter i Norge, som i 2015. Dette indikerer om at omstillingen i Arbeidslivet er i full gang. Også byråkratiet får gjennomgå av kronikkforfatteren. FrP har klart å kutte en god del av irriterende byråkrati. En oversikt utarbeidet av Nærings- og fiskeridepartementet viser at H/FrP-regjeringen har gjennomført forenklinger og avbyråkratiseringer som sparer næringslivet for 4,3 milliarder kroner hvert år. Regjeringen har også kuttet på 1.500 skjemaer for næringslivet – daglig I tillegg har regjeringen fjernet en lang rekke unødvendige krav og regler som medfører papirarbeid og irritasjon for folk flest. Vi er ikke i mål med avbyråkratiseringen, men FrP kommer til å fortsette å jobbe for å kutte i byråkratiet

Ottesen er ikke fornøyd med at verken bomstasjonene eller handlingsregelen er fjernet, og det deler jeg med han. Vi skulle gjerne fjernet alle bomstasjoner over hele landet og skjermet bilistene for utgiftene, men det er det dessverre ikke politisk flertall for på Stortinget så lenge det bare er FrP som mener at bomstasjonene må vekk. Det vi derimot har fått gjennomslag er lavere andel bompengefinansiering, fjernet flere bomstasjoner og vi har kuttet i bilavgifter.

Det siste punktet hvor Ottesen kritiserer FrP, er politireformen. Stortinget har fattet et vedtak om at antall tjenestesteder for politiet skal reduseres fra 340 til 221. Dette er for å samle større fagkompetanse på politihusene og lensmannskontorene, nettopp for å kunne oppklare vanskelige saker. Kriminaliteten blir mer og mer kompleks og da må politiet justere kartet etter terrenget. Et annet hovedpoeng med politireformen, er å flytte folk fra lensmannskontorene og ut i patrulje. Politibilene er såpass avanserte og god utrustet at de i praksis er et rullende lensmannskontor. Det er bedre med en patrulje på vakt enn et lensmannskontor som er holder åpent noen timer midt på dagen et par dager i uken, slik det er flere steder.

Jeg er stolt av det FrP har fått til denne regjeringsperioden. Vi gikk til valg på lavere skatter, flere politifolk, streng innvandringspolitikk, fjerning av unødvendig rigide krav og regler, bedre eldreomsorg og mer penger til kommunene. Dette har vi enten gjennomført eller er på god vei til å gjennomføre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken