Fantasifull oppfatning

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

I onsdagens utgave av Oppland Arbeiderblad går Kjell Arne Ottesen i skyttergraven og kommer en rekke usanne påstander om Fremskrittspartiets politikk i lys av hva han kaller «Fremskrittspartiets fantasipolitikk». Hans anklager faller på sin egen uvitenhet og vitner heller om at det er han som har fantasifulle oppfatninger av den politiske virkeligheten.

Ottesen går rett på sak og slakter FrPs gjennomslag i landbrukssektoren. Han mener at FrP har gått på et prestisjetap med hensyn til dette landets landbrukspolitikk og sier at «FrPs politikk kan man ikke stole på.». Allerede her i Ottesens innlegg leser jeg at han baserer sine anklager på sviktende faktagrunnlag.

Norsk jordbruk er inne i en god utvikling på det fjerde året med denne regjeringen. Det har aldri blitt produsert mer mat i Norge enn i dag, og mangfoldet av norsk mat har aldri vært større. Det blir investert mye og inntektsøkningen er rekordstor. At dette er et prestisjetap stryker tesen for at det er Ottesen som har fantasifulle oppfatninger.

Ottesen går videre og oppfordrer velgere til ikke å stemme FrP på grunn av samferdsel. For å opplyse Ottesen hadde følgende skjedd dersom folk ikke stemte på Fremskrittspartiet ved sist stortingsvalg: Forfallet på norsk infrastruktur hadde fortsatt å forfalle, folk flest hadde betalt mer i bilrelaterte avgifter, gjennomfartsfylket Oppland hadde hatt betydelig lavere standard på veiene og bompenge- og bensinprissatsene hadde vært historisk høye. Vi kunne også sett langt etter godspakkene som har dukket opp rundt om i landet.

Ottesen har også boksehanskene på med å kritisere FrPs gjennomslag på blant annet skattepolitikken. Han kritiserer at FrP har gitt over 20 milliarder i skattelette og at dette ikke har gått til formålet med å få folk i jobb. Vanlige folk arbeider hver eneste dag for at hjulene skal gå rundt. Fremskrittspartiet er opptatt av å jobbe for at de som står på skal få mer igjen av sine hardt opptjente penger. Lavere skatter gjør det med attraktivt å arbeide.

I tillegg til enkeltpersoner er også næringslivet tjent med skattelette. Formuesskatten er eksempelvis en særnorsk skatt som hemmer bedriftene. Mange mindre bedrifter har problemer med å etablere seg, og har i verste konsekvens måttet flyttet til utlandet for å slippe å ta denne regningen. Skattelettelser har ofte vist seg å være gode grep for å ansatte flere og vil være et viktig grep for å beholde bedriftene i Norge.

Håper at Ottesen ved neste anledning kan se til fakta før han bruker sin penn basert på fraværende virkelighetsoppfatninger og billige retoriske poenger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken