Vil ha nye skoghogst-rekorder

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Lørdag ble det enighet mellom regjeringspartiene, Venstre, Kristelig Folkeparti om neste års statsbudsjett. Dette er et budsjett for vekst og omstilling, og skognæringen er en av de store vinnerne.

Norge har enorme uutnyttede ressurser i skogen. Dette bør vi utnytte i større grad for å skape nye inntekter og flere arbeidsplasser. Derfor har regjeringen har allerede økt tilskuddene til skogsbilveier med hele 80 prosent og doblet satsingen på tømmerkaier for enklere å få fraktet tømmeret til kjøperne. Satsingene i skogbruket er en del av årsaken til at det er satt nye rekorder i avvirkning av skog de siste årene.

I statsbudsjettet for neste år kommer det enda flere millioner til infrastruktur i skogbruket. De som har skogen som levebrød, skal få bedre betingelser for hogge mer tømmer. Jeg er glad for at FrP og H har blitt enig med samarbeidspartiene om et budsjett som gir 15 millioner kroner ekstra til skognæringen.

Skog- og treforedlingsnæringen må selv ta godt tak i rattet for å få til utvikling og omstilling. Men det er positivt at regjeringen legger til rette for bedre infrastruktur, skogsbilveier og tømmerkaier, som er blant de viktigste virkemidlene for å skape aktivitet, sysselsetting og verdiskaping i skog- og treneringen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken