For mye champagne Johnsen?

Mjøssykehuset.jpg
Mjøssykehuset ved Mjøsbrua

Mjøssykehuset.jpg Mjøssykehuset ved Mjøsbrua Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerStortingsrepresentant for Hedmark FrP Tor Andre Johnsen uttaler i et innlegg i OA 11. januar 2019: «Mitt nyttårsforsett for 2019 er å fortsette å jobbe for Mjøssykehuset, slik at fornuften og pasienten seirer og at Innlandet får hele 8 milliarder kroner til å bygge et nytt framtidsrettet sykehus ved Mjøsbrua.»

Han lufter flere rare tanker i innlegget, men uttalelsen om at Innlandet får 8 milliarder til å bygge nytt sykehus, «tar kaka» og avslører total mangel på innsikt. Det er skremmende at dette kommer fra en stortingsrepresentant som hevder han har fulgt med i saken.

Et eventuelt nytt sykehus må finansieres av Sykehuset Innlandet. Det kommer ingen gave fra Helse SørØst eller departementet. Dette merkes brutalt allerede i dag med drastiske kutt for å sikre nødvendig egenkapital. Når sykehuset er bygget, skal betydelige summer i renter og avdrag belastes budsjettene. Dette vil medføre ytterligere drastiske kutt av senger og personell. Ved det nye sykehuset i Østfold har de fått erfare dette.

Vi som er motstandere av planene om nytt Mjøssykehus setter selvsagt også pasientene i sentrum, men er av den klare oppfatning av at dette best skjer ved å disponere de økonomiske midlene Sykehuset Innlandet får til disposisjon på en mer fornuftig måte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags