Sykehus og konsekvenser

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI begynnelsen av februar skrev jeg et leserinnlegg hvor jeg etterlyste ansvarlige politikeres planer for hvordan man skal unngå negative konsekvenser av planlagt sykehusplassering på Moelv eller Biri. Man skal kanskje ikke vente at viktige og travle politikere tar seg tid til å svare på spørsmål fra menige skattebetalere, men jeg prøver igjen likevel.

Sykehus er et tema som har engasjert mange, også politikere. Vår ordfører i Moelv, Anita Ihle Steen, har lagt et stort, personlig engasjement i å få bygd ned det siste, sentrumsnære strand- og friluftsområdet som fins rundt Mjøsa, og hun har vært ute og smilt bredt i alle kanaler etter helseministerens godkjenning. Da må det være lov å anta at hun – og resten av Ap – som sikkert har planer om å bli sittende med makta også etter høstens valg – har tenkt gjennom alle sider av saken.

Ordføreren i Verdal jublet sikkert også da Aker bestemte seg for å bygge 7-800 arbeidsplasser på et sted som da hadde cirka 2500 innbyggere. Hvordan det gikk, og hvem som betalte prisen kan man se på NRKs dokumentar «I skyggen av oljeeventyret» – som fortsatt ligger på NRKs nettsider. Dersom våre politikere ikke har sett den, anbefales den på det sterkeste.

I Moelv bor det cirka 4300 mennesker, og det planlegges cirka 3000 nye arbeidsplasser. Det kommer ikke til å gå uten voksesmerter.

I januar 2018 holdt de kara som kaller seg «investorer» et vekkelsesmøte i Moelv, og fortalte oss at vi kommer til å få det like fantastisk som på Jessheim. Der renner pengene inn, selvsagt, men utekontakten, politiet og ungdommene selv forteller i lokalavisene om stadig mer vold, narkotika og kriminalitet – de er svært bekymret. Med andre ord noe av det samme man så i Verdal, men det ble ikke sagt et ord om noe av dette på møtet – skal man tro Ringsaker Blads referat.

Det må være lov å håpe at vår ordfører – med sin bakgrunn som førskolelærer – ser andre verdier i samfunnet enn bare kroner og øre, og har en klar plan for hvordan dette skal motvirkes ved en eventuell gigantutbygging i Moelv. Jeg synes slike planer bør deles med offentligheten.

For egen del håper jeg på et mye grønnere kommunestyre til høsten, og et enda mye grønnere storting om to år. Det er ikke stadig mer vekst og rikere investorer som vil redde planeten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags