Posten skal fram – over alt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerPosten legger nå ned postombæringen i flere distrikter i Nord-Norge. Så vidt jeg vet, er dette første gang dette skjer. Fram til nå har distribusjon av brev og pakker vært en offentlig tjeneste som alle innbyggere har hatt lik rett til.

Folk i Kvænangen i Troms må nå reise en hel dag for å hente post i egen postkasse. Samferdselsministeren forsvarer nedbyggingen av posten med at «vi sender færre brev» og at dette «må få konsekvenser for tilbudet». Dette er riktig, men levering av brev og pakker er uansett fortsatt livsviktig for alle – også på bygda.

Netthandel har gjort ombæring av pakker viktigere enn noen gang. Dessverre har myndighetene svekket Postens inntektsmuligheter ved å åpne for privat distribusjon av pakker – uten å stille krav til kvaliteten på tjenestene. (Slike selskaper kjører ikke pakkene fram til kunden, men leverer dem på en sentralisert hentested – ofte langt fra der du bor.)

Posten planlegger nå å redusere antall dager med postombæring i distriktene. Det er foreløpig ikke avklart om dette innebærer at distribusjon av dagsaviser blir umulig. I så fall er det et angrep på en av bærebjelkene i demokratiet. Regjeringen må instruere Posten om at alle innbyggere må få utdelt post i rimelig nærhet til der de bor, og om at også vi som bor i distriktene må få avisene vi abonnerer på i postkassa hver dag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags