E6 Moelv – Øyer

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kommunestyret på Gjøvik har i sist møte gitt sin tilslutning til å finansiere E6 Moelv - Øyer med bompenger. Vi i MDG er kritisk til dette vedtaket. Vi er ikke mot bompenger, det kan være nyttig for noen prosjekter.

Men denne E6 er en firefelts veg som bare generer mer trafikk og så går den over Lågen-deltaet som er et naturreservat. Der er det mange ender og vadefugler som stopper og hviler. Det er observert rødlistede arter der også. Naturreservat er det sterkeste vern vi har i Norge. Jeg har vært på noen møter i nasjonalparkstyret for Breheimen, der er det også et naturreservat. Der får en ikke lov til å utbedre en sti engang. Og på Lillehammer vil Nye Veier legge en firefelts vei over naturreservatet.

I Parisavtalen er landene blitt enige om at temperaturen på kloden ikke må stige mer enn 2 grader før århundret er over. I tillegg skal de gjøre alt de kan for at den ikke skal stige mer enn 1,5 grader. Da må vi kutte drastisk i klimagassutslippene. Hvordan skal vi grei det når vi bygger vei som skal ta imot mere trafikk?

Når det gjelder veg, vil vi heller utbedre de vegene vi har slik at de blir mer trafikksikrere og at de skal være klimatilpasset. Vi trenger ikke firefelts vei, det holder oftest med en trefeltsvei der det er to felt på den ene sida en strekning og så to felt på den andre sida en strekning. Denne vegn tar mindre plass enn en firefelts veg.

Miljøpartiet De Grønne er ikke mot bilen. På mange måter er vi avhengige av bilen for å få hverdagen til å gå i hop. Men vi mener vi bør kjøre så lite vi kan.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags