Kulturhus skal også finansieres

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerKulturhus er populært om dagen og de som har noen kvadratmeter på Hunton Stranda vil jo at kommunen skal hjelpe dem med å få området så attraktivt som mulig slik at området blir mere verdt og profitten større for det de har av areal.

Husk! Dette er kapitalsterke folk, som er vant til å drive lobbyvirksomhet for å få det som de vil.

Men vi håper at kommunen ikke lar seg presse til å ta uoverveide beslutninger vedrørende kulturhus.

Det kan virke som om kulturhus er alfa og omega for at en by skal være god å bo i. Mon det. Personlig har det ingenting å si for meg om det blir bygget noe nytt kulturhus. Null og niks.

Det er for svært mange, ikke det som står øverst på ønskelista for byen vår.

Vi er rimelig opptatt av at grunnlaget for velferdsstaten skal sikres først og fremst. Vi vil vite hva dette kulturhuset skal koste. Vi vil ha garantier for at et kulturhus ikke går utover skolene og lærertettheten. Barnehager, fattigdomsbekjempelse, eldreomsorg, vedlikehold av veier, nye vann og avløpsrør, satsing på verdiskapende tiltak osv osv.

Det er mange nok kulturhus rundt om i Norge som har satt kommunene i bunnløs gjeld.

Vi som er opptatt av slike problemstillinger finner oss ikke i at dette bygget skal gå ut over velferdstryggheten.

Når denne tryggheten blir garantert, med solide økonomiske utredninger til å stole på, er det greit å bygge nytt. Ikke før.

Mange glemmer at alt nytt, skal finansieres, det være seg nye sykehus og kulturhus.

Da må kommunen se på hva slags synergier som slår best ut for de alternativene som måtte foreligge.

Selv mener vi at Shelltomta peker seg ut. Her kan vi bygge og utvide det kulturelle tilbudet som allerede ligger der fra tidligere store investeringer. Her kan vi lage en stor nok konferansesal for store arrangementer. Hotellet kan bygges stort nok til å huse alle som måtte ha behov for det.

Vi må ikke ha det dyrt, flott og prangende. Vi må ha gode gjennomtenkte analyser over hva er det vi trenger i årene framover og sette klare grenser for hvor mye dette nybygget skal koste.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags