Flott Menighetsbladet i Etnedal

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Meninger 

Jeg abonnerer på en rekke menighetsblad fra ulike menigheter i Oppland. Således kan jeg slå fast at menighetsbladene varierer sterkt i innhold og utstyr. Men uansett, så leser jeg dem alle, for det gir meg også en kjempegod innsikt i folks vaner og uvaner. Jeg synes det er flott å gå gjennom alle navnene som kommer opp i menighets- bladene, det gir meg en god oversikt over folks tilværelse. Men som sagt, menighetsbladene er variable.

Jeg vil spesielt framhevde menighetsbladet for Etnedal. Det kom like før jul, og med hele 48 sider og i gode sterke farger. Det var innholdsrikt og veldig godt å lese, og jeg gledet meg over dette flotte menighetsbladet nr. 4 i 2016. Kyrkjelydblad for Etnedal- Kyrke-Varden heter menighetsbladet egentlig som er i 48 årgang. De snakker jo nynorsk der i bygda, må du vite.

Det var særdeles mye interessant stoff i dette mektige bladet. Spesielt leste jeg det gode intervjuet med den samfunnsengasjerte snart- nittiåringen, Rolf Tidemandsen, som fyller 90 år i januar. Rolf Tidemandsen har et langt og interessant liv bak seg, og han er meget godt kjent som «Skogtuns far», som i ulønnet tillitsverv som kirkeverge i Bruflat. For sitt store engasjement for Etnedal, fikk Rolf Tidemandsen også Etnedal kommunes kulturpris i 1996, skriver sokneprest Marit Slettum som har laget dette allsidige og informativt intervjuet med Rolf Tidemandsen.

Det som gir dette menighetsbladet det fantastiske innholdet er ikke minst de flotte mange bildene. Det gjør at folk får oppleve bygda på en særdeles fin måte! Men jeg skal også nevne menighetsbladet for Nordre Land og Torpa. Det er også blitt et leseverdig og meget godt blad, og med mange fine bilder både i omslag og inne i kirke og samfunn.

Det er hyggelig å få både dette bladet og de mange andre som jeg leser hver gang de kommer ut. Det er bare så synd at bladene sliter økonomisk! Jeg vil utfordre bygdefolkene til å tre støtte til med sine bidrag for abonnementet, slik at de kan holde fram med det flotte utstyret og stoffet de har i dag. Dette er meget verdifullt for bygdesamfunnene våre! Jeg ønsker menighetene lykke til med sine menighetsblad!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags