Spis deg ut av kjøleskapet før ferien

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerSommeren er her, og mange drar snart på ferie. Husker du å spise deg ut av kjøleskapet før du reiser bort?

I Norge kaster vi 355 000 tonn mat hvert år. Matproduksjon er ressurskrevende, og når så mye av maten ikke spises opp blir dette et enormt miljøproblem. Visste du at 60 % av matsvinnet skjer hjemme hos deg og meg? Det å innføre tiltak mot matsvinn hjemme er altså ikke bare smart for lommeboka, men også et veldig viktig miljøtiltak.

Skal du snart på ferie er derfor tiden inne for å spise seg ut av kjøleskapet og være kreativ med restene, for å unngå at maten havner i søpla. Pizza, wok, omelett, salat, stekt ris og grateng er eksempler på retter som egner seg ypperlig til å bli kvitt det man har liggende. Resten av brødet kan enkelt forvandles til krutonger eller ostesmørbrød, mens frukt og bær kan bli deilig smoothie. Fryseren er din venn – den kan redde det meste du ikke rekker å spise opp. Og kanskje naboen vil ha litt restepålegg? Skulle uhellet allikevel være ute og mat har gått ut på dato når du kommer hjem, så husk å gi den en sjanse ved å se, lukte og smake. «Best før» betyr ikke nødvendigvis dårlig etter!

Hvis du ferierer i Norge kan du også bidra til at overskuddsmat fra hoteller, bakerier, matbutikker, kiosker og andre spisesteder havner i magen og ikke i søpla, gjennom Too Good To Go. I appen finner du 1000 spisesteder fra Kristiansand til Svalbard, så sjekk innom der du er og bli med oss i kampen mot matsvinn!

God sommer!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags