Blått lys for luftambulansen?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I et avisoppslag 1.september står Olemic Thommessen (H), Tor Andre Johnsen (FrP), Ketil Kjenseth(V)og Morten Ørsal Johansen(FrP) fram og kritiserer Helse SørØst for manglende fremdrift i arbeidet med prosjekteringen av luftambulansebasen på Innlandet. «Vi får ikke helt tak i hva HSØ gjør» sa Tor Andre Johnsen. «Aktørene snakker ikke godt sammen» uttrykte Olemic Thommesen og la til at «Sykehuset Innlandet må med og de aktuelle kommunene». Thommessen sa videre at han savnet ordførerne i de aktuelle kommunene i dette arbeidet og la til at «de ser ikke mulighetene som ligger i denne saken for pasientene i regionen». Stortingspresidenten rydder all tvil av veien når han forteller at «det som står helt klart er at Stortinget har sagt at det skal komme en luftambulansebase i dette området. Det må alle parter forholde seg til og arbeide for å realisere. Det er viktig at Helse SørØst følger opp Stortingets vilje».

Tore Hagebakken (Ap) og Rigmor Aasrud (Ap) har også engasjert seg sterkt i saken for luftambulansebasen på Innlandet. I sommer sendte Aasrud brev til helseministeren og ba om informasjon og status i luftambulansesaken. Høie (H) skrev i sitt svar at først skal luftambulansestrukturen for hele landet gjennomgås og den gjennomgangen utgjør beslutningsgrunnlag om luftambulansebase på Innlandet. Helse SørØst skriver ordrett det samme i sine leserinnlegg og også i svar til undertegnende.

Slik står saken og det er på høy tid å rydde opp! I stedet for å «arrestere» SI og kommunene for at de ikke «er med», forventes nå at Olemic Thommessen og de andre politikerne ber helseministeren forholde seg til Stortingets vedtak og pålegger Helse SørØst å starte opp det prosjekteringsarbeidet Stortinget for snart ti måneder siden bevilget 10 mill til. Så enkelt er det. Slutt å klage på andre. Gå til egen helseminister og rydd opp!

Stortingsvalget er over. Nå er det på tide å vise velgerne på Innlandet at politikerne holder sine løfter og arbeider for et godt helsetilbud på Innlandet. Både ledelsen i Sykehuset Innlandet og ledelsen i Prehospital Divisjon, samt fylkeskommunene og et stort flertall av kommunene og pasientorganisasjonene (i høringssvarene) fremhever viktigheten av en ny luftambulansebase på Innlandet, i tillegg til Dombåsbasen. Den iveren som politikerne la for dagen i denne saken før 11.september har vel ikke avtatt selv om gater og streder nå er ryddet for valgboder? Hvorfor skal luftambulansedekningen her på Innlandet fortsatt være landets dårligste?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags