Har du sett ospeglassvingen?

LURER: 4.trinn ved Vilberg skole lurer på om det er flere som har sett ospeglassvinge i det senere?

LURER: 4.trinn ved Vilberg skole lurer på om det er flere som har sett ospeglassvinge i det senere? Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerVi går på Vilberg skole i Østre Toten, og har akkurat begynt i 4. klasse. Før ferien, da vi gikk i 3. klasse, gikk vi på tur med 2. og 4. trinn. Vi hadde ikke gått mer enn 100 meter da Anne Lise så noe svart og gult på et blad. Vi stoppet og kikket.

Først så trodde vi at det var en Geithams. Geithams er en type stikkveps, som er større enn vanlig veps. Noen ble litt redde for at de skulle bli stukket. Heldigvis ble ingen det.

Da skolen startet igjen etter ferien fikk vi vite noe nytt og spennende av pappaen til Tobias. Det vi hadde sett var ikke en veps. Det var faktisk en sommerfugl som heter Ospeglassvinge. Vi hadde blitt lurt! Ospeglassvingen etterligner Geithams, for å ikke bli tatt av fugler. Dette kalles mimikry.

Ospeglassvinge er en glassvinge. Det betyr at vingene er nesten gjennomsiktige, og ser ut som glass. Den liker seg godt i ospetrærne. Det er nok derfor den heter Ospeglassvinge. Det tar mellom 2 og 3 år før larven blir til en sommerfugl.

På internett står det at den er vanlig i området rundt Mjøsa.

Vi lurer på om det er noen andre som også har sett ospeglassvingen i det siste?

På en annen internettside, hvor du kan skrive inn at du har sett blant annet ospeglassvinger, er det bare to stykker som har lagt inn at de har sett den herover. En på 1800-tallet, og en på 1980-tallet. Ikke si det til læreren vår, men ting fra 80-tallet er faktisk litt gamle.

Derfor vil vi prøve å finne ut om den er sjelden å se. Vi lurer på om andre har sett den. Hvis noen har møtt en ospeglassvinge på tur så vil vi at dere sier ifra til oss.

Med vennlig hilsen de som nå er 4. trinn på Vilberg skole;

Martin, Mateus, Andrea, Ole Erik, Anne Lise, Mohamad, Tuva, Even, Gyda, Tobias, Mathea, Adrian, Lillian, Mathias, Lea, Emil og lærer Linn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags