Bemanningsbransjen må holdes unna fagopplæringen

BEKYMRET: – Regjeringen tilrettelegger for en praksis som gjør det lettere å utnytte lærlingene som billig arbeidskraft, mener artikkelforfatteren.

BEKYMRET: – Regjeringen tilrettelegger for en praksis som gjør det lettere å utnytte lærlingene som billig arbeidskraft, mener artikkelforfatteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.SV la frem et forslag om forbud mot bemanningsbyråer i fagopplæringen i Stortinget 16. mai. Forslaget ble nedstemt av regjeringspartiene, derimot åpner regjeringspartiene opp for å utrede muligheten om hvorvidt bemanningsbransjen kan godkjennes som lærebedrift og ta imot lærlinger.

Dette er svært uheldig! Regjeringen viser blant annet liten vilje til å få på plass hjemler i Arbeidsmiljøloven som gir Arbeidstilsynet sanksjons- og kontrollmyndighet i forhold til de nye innleiebestemmelsene. Mange leier inn arbeidskraft og driver ulovlig innleie med elendige arbeidssavtaler og nulltimers kontrakter. Dette øker sjansen for at lærlinger blir satt opp på utrygge vakter som gir dem dårlige arbeidstider og liten trygghet på arbeidsplassen. Regjeringen tilrettelegger med det for en praksis som gjør det lettere å utnytte lærlingene som billig arbeidskraft. Dette er noe vi i ungdomsutvalget i fellesforbundet avd. 54 er svært bekymret for!

Lærlinger er fremtidens fagarbeidere i Norge, og de trenger vi mange av i årene som kommer. Da kan vi ikke legge til rette for at ungdommen skal få en mer ustabil læretid hvor alt avhenger av hvilke prosjekter bemanningsbyrået til enhver tid har, ofte med mulighet for å bli sendt rundt på ulike bedrifter, med ulike veiledere og ledere å forholde seg til. Dersom bemanningsbransjen slipper til her, så vil kvaliteten til fagopplæringen bli betraktelig svekket dersom bemanningsbransjen får ansvaret for den!

Ved å legge til rette med å tilby fagopplæring gjennom et bemanningsbyrå, så svekker man statusen lærlingen har, de har også i ettertid ingen reell mulighet for fast ansettelse etter fullført læreløp. Som lærling trenger man å vite hva og hvor man jobber, garanti for arbeid, en god plan for opplæring, læreplan, trygge veiledere og kollegaer å forholde seg til. En lærling skal ikke bli en billig salgsvare som kan sendes rundt på anbud, eller brukes av bedrifter for å vinne anbud, men være i en fast bedrift gjennom læretiden.

Bemanningsselskaper er til for å innhente arbeidstakere ved behov for kortvarige arbeid, og leier ut disse til forskjellige produksjoner av ulik varighet, skal man da også da ha lærlinger i utleiestallen?

Vi i ungdomsutvalget i Fellesforbundet avd. 54 har hele tiden vært bekymret for at bemanningsbyråer skal få fotfeste og tillatelse til å ta imot lærlinger. Bemanningsbyrå kan ikke gi dem sikkerhet til å gjennomføre opplæringsprogrammet til lærlingene. De skal ha en fast stilling og en trygghet på arbeidsplassen. Det er viktig at lærlingene skal gjennomføre en god fagopplæring i bedrift og en gang bli gode fagfolk. Vi trenger gode fagfolk i fremtiden som har god kompetanse og dybde i fagene sine.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken