En stille sorg

Nærbutikken i Landåsbygda legger ned etter flere år med dalende omsetning og negativt resultat.

Nærbutikken i Landåsbygda legger ned etter flere år med dalende omsetning og negativt resultat. Foto:

Av
DEL

MeningerI september mister vi nærbutikken i landåsen. Det er veldig trist da den har vært en stor ressurs for både kjente og ukjente. Men, ikke minst en stor ressurs for Unicare Landåsen og bygdefolket. Det er veldig trist, for vi trenger de små butikkene. Her kunne man komme inn for en liten prat. Det er så utrolig viktig at vi lokale støtter opp så vi klarer å beholde de små men veldig viktige butikkene. Landåsen har vært åpen siden 1950 så veldig trist å se den bli borte. Butikken har vært en stor møteplass for bygdefolket i mange år. Det var her man kunne samles for å skravle å høre siste nytt. Mye av det henger igjen fra tiden da Landåsen var et turisthotell.

Etter flere år med dalende omsetning er det slutt for nærbutikken 

Vemodig at den blir borte.

Derfor er det utrolig trist at vi mister nærbutikken vår, for her har vi post i butikken samtidig som man kan handle dagligvarer. Det går også ut over den eldre generasjonen, de som kanskje ikke har mulighet til å komme seg noen sted og som er avhengige av nærbutikken. Tror alle kjenner på at det er noe som blir borte, og det er litt vemodig at den forsvinner. For meg har butikken vært et sted man kunne stikke innom hvis man manglet noen små ting, eller et sted man kunne sette seg ned 5 minutter på krakken og ta en liten pause etter gåturen. Blir veldig rart å gå forbi der og se at det ikke lyser i vinduene lenger. Nå som den blir borte så kunne man jo laget en liten kafe eller pølsebu der man kunne stikke innom for å levere tipping og ta en kaffe sammen med bekjente. Det er veldig viktig å holde på samholdet i bygda både for innflyttere og de som har bodd her hele livet.

Det fikk meg til å lure

Hvordan kan det ha seg at vi mister våre små nærbutikker? Er det fordi de yngre flytter ut av bygden,, som gjør at skolene må legges ned? Vi må ta mer vare på de små tingene også, for de er like viktige som de store. Til ettertanke så håper jeg at det finnes noen ildsjeler som vil blåse liv i bygden igjen, og skape et sted der man kan komme innom for en prat eller to. 

Om det er noen der ute som har forslag, og kanskje vil starte opp noe, så hjelper jeg gjerne til. Det er når ting blir borte, forsvinner og aldri dukker opp igjen, vi som sambygdinger må reagere.

Kanskje det er plass til noe nytt livgivende for bygda vår der butikken var?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags